Ψυχοκινητικά παιχνίδια

2 + 1 ομαδικά κινητικά παιχνίδια της άνοιξης με θέμα τον Μάρτη🌼

# 1η Δράση : Ποιος θα κλέψει την ουρά; 🤼‍♀️

📌  Περιγραφή: Χωρίζουμε τα παιδιά σε 2 ομάδες, τους άσπρους και τους κόκκινους. Δίνουμε σε κάθε παίκτη της ομάδας μια κορδέλα ή ένα κομμάτι γκοφρέ με το αντίστοιχο χρώμα της ομάδας του και τους ζητάμε να την τοποθετήσουν ως ουρά στο πίσω μέρος του παντελονιού τους.

Ορίστε μαζί με τα παιδιά μια “φωλιά” σε ένα σημείο της αυλής, όπου οι παίκτες θα μπορούν να μπαίνουν για λίγα δευτερόλεπτα για να παραμένουν “ασφαλείς”.

3… 2… 1… το παιχνίδι ξεκινάει με το έναυσμα του/ της παιδαγωγού…. 

Η κάθε ομάδα περιμένοντας μέσα στη φωλιά της, μόλις ακούσει το σύνθημα βγαίνει και αρχίζει το κυνηγητό. Οι άσπροι κυνηγούν τους κόκκινους και αντίστροφα για να τους κλέψουν τις ουρές. Όταν κάποιος παίκτης χάσει την ουρά του βγαίνει από το παιχνίδι.

Νικήτρια είναι η ομάδα που θα καταφέρει πρώτη να μαζέψει όλες τις ουρές της αντίπαλης.

Ομαδικά κινητικά παιχνίδια της άνοιξης με θέμα τον Μάρτη του

📌 Στόχοι: 

  • η εκγύμναση του σώματος μέσα από το κυνηγητό
  • η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος
  • η ενίσχυση της αντίδρασης και της ταχύτητας του σώματος

# 2η Δράση : Ποιο ζεγάρι θα μείνει ενωμένο; 👬🏻

📌  Περιγραφή: Κολλάμε στο πίσω μέρος της πλάτης του κάθε παιδιού μια κορδέλα άσπρη ή κόκκινη. Φροντίζουμε να είναι ζυγός ο αριθμός των παικτών που θα παίξουν και ισόποσα μοιρασμένα τα χρώματα στις πλάτες.

Θα παίξουμε μια παραλλαγή του αγαπημένου σε όλους παιχνιδιού “μουσικές καρέκλες”. Για το λόγο αυτό, θα χρειαστεί να τοποθετήσουμε τόσα στεφάνια στο χώρο, όσα και τα ζευγάρια των παικτών που θα δημιουργηθούν. Για παράδειγμα, για 20 παίκτες (10 κόκκινοι και 10 άσπροι) θα χρειαστούμε 10 στεφάνια.

Βάζουμε μια μουσική και ζητάμε από τα παιδιά να κινηθούν ελεύθερα στο χώρο. Όταν σταματήσει η μουσική, πρέπει να εντοπίσουν ένα φιλαράκι που έχει το αντίθετο χρώμα κορδέλας από αυτούς στη πλάτη, να πιαστούν χέρι χέρι και να τρέξουν μαζί να μπουν σε ένα στεφάνι.  Σε κάθε γύρο αφαιρούμε από ένα στεφάνι. Όποιο ζευγάρι δε προλάβει να μπει σε στεφάνι, βγαίνει από το παιχνίδι.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  σε κάθε γύρο τα ζευγάρια μπορούν να αλλάζουν, δηλαδή κάθε παίκτης μπορεί να πιάσει το χέρι όποιου παίκτη προλάβει, αρκεί να έχει το αντίθετο χρώμα από εκείνον.

Κερδίζει το ζευγάρι που θα καταφέρει να μπει στο τελευταίο στεφάνι.

Ομαδικά κινητικά παιχνίδια της άνοιξης με θέμα τον Μάρτη του

Leave a Reply