Δειγματική διδασκαλία: Πως μπορούμε να προσδιορίσουμε το φύλο του εμβρύου;

Μετά τη πρώτη παρουσιάση στο Γυμνάσιο Μολάων την Πέμπτη 5/12/2019 και την εξέλιξη της δραστηριότητας προετοιμάστηκε μια δεύτερη Δειγματική διδασκαλία που απευθύνεται σε όσους δεν παρακολούθησαν τη πρώτη.

Πέρα από τη συγκεκριμένη θεματική, ιδιαίτερη σημασία έχουν τα εγχείρηματα  εργαστηριακής προσέγγισης και περιγραφικής αξιολόγησης  χωρίς να επιβαρύνεται ιδιαίτερα η καλύψη της ύλης. Και οι δύο τεχνικές αφορούν όλους τους διδάσκοντες  (ΠΕ04.01 και .02 και .03 και .04) ανεξάρτητα από κλάδο και βαθμίδα (Γυμνάσιο ή Λύκειο).

Συγκεκριμένα:

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου καλεί τους Εκπαιδευτικούς της Λακωνίας που διδάσκουν φυσικές επιστήμες σε πρώτη, δεύτερη ή και τρίτη ανάθεση στη δειγματική διδασκαλία του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικών Επιστημών (ΠΕ04) Δρ. Δημητρίου Κελεφιώτη στο 4o Γυμνάσιο Σπάρτης την Πέμπτη 12-12-2019 στις 11:30.
παρατηρηση χρωμοσωματων στο μικροσκοπιοΣτη δραστηριότητα αυτή θα παρουσιαστεί εφαρμογή διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών με έμφαση στις εργαστηριακές δραστηριότητες των μαθητών και των μαθητριών στην ενότητα 5.1 “Το γενετικό υλικό οργανώνεται σε χρωμοσώματα” του μαθήματος της Βιολογίας της Γ’ Γυμνασίου. Θα επιδιωχθεί ακόμη υλοποίηση περιγραφικής αξιολόγησης των μαθητών με τη συμβολή των παρευρισκομένων εκπαιδευτικών. Θα ακολουθήσει αποτίμηση της διδασκαλίας και συζήτηση για τις δυνατότητες και τα όρια των διδακτικών προσεγγίσεων, τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο.

Leave a Reply