Loading...
Διαδίκτυο - internetΠαιχνίδια Υπολογιστών

Η granny

Το Granny είναι ένα βιντεοπαιχνίδι τρόμου επιβίωσης Indie που αναπτύχθηκε και δημοσιεύθηκε από την DVloper . Είναι μια σειρά από τη σειρά Slendrina. Το παιχνίδι διαθέτει έναν ανώνυμο πρωταγωνιστή παγιδευμένο σε ένα σπίτι, που πρέπει να λύσει παζλ αποφεύγοντας μια "Γιαγιά" να βγεί από το σπίτι σε χρονικό διάστημα μόνο πέντε ημερών. [1]Το παιχνίδι κέρδισε πολύ μετά την κυκλοφορία του μέσω διαφόρων πλατφορμών μέσων, όπως το YouTube , το Twitch και άλλα. Η τελευταία ενημέρωση που έλαβε το παιχνίδι ήταν στις 18 Απριλίου 2019. [2]
Το παιχνίδι βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον ήχο. Ο κύριος ανταγωνιστής, γνωστός μόνο ως ο τίτλος "Γιαγιά", ειδοποιείται μέσω ήχου. Ο γενικός στόχος του παιχνιδιού είναι να ξεφύγετε από το σπίτι χρησιμοποιώντας ενδείξεις και λύνοντας παζλ.Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα σε ένα παλιό σπίτι όπου ο κύριος χαρακτήρας (ο παίκτης) είναι παγιδευμένος. Ο παίκτης πρέπει να εξερευνήσει το σπίτι για να βρει αντικείμενα που μπορούν να τον βοηθήσουν να ξεφύγει από το σπίτι σε 5 ημέρες (6 εάν επιλυθεί ένα προαιρετικό παζλ). Τα αντικείμενα περιλαμβάνουν ένα σφυρί για να αφαιρέσετε σανίδες από ξύλο, ένα κυνηγετικό όπλο για να πυροβολήσει τη Γιαγιά, και μια βαλλίστρα για να γκρεμίσει ψηλά αντικείμενα ή να γκρεμίσει τη Γιαγιά. Το σπίτι έχει επί του παρόντος 6 ορόφους, συμπεριλαμβανομένων ενός γκαράζ και 2 σοφίτες. Ο παίκτης μπορεί να δραπετεύσει καθαρίζοντας τα εμπόδια στην μπροστινή πόρτα, το οποίο απαιτεί από τον παίκτη να βρει ένα ζευγάρι πένσα κοπής, ένα σφυρί, έναν κωδικό λουκέτου, ένα κλειδί λουκέτου και ένα κύριο κλειδί (αυτά τα στοιχεία απαιτούνται για το ξεκλείδωμα της κύριας πόρτας , αλλά η λήψη αυτών των αντικειμένων μπορεί να απαιτεί περισσότερα), ή επισκευάζοντας το αυτοκίνητο στο γκαράζ, το οποίο απαιτεί βενζίνη, ένα κλειδί αυτοκινήτου, μια μπαταρία αυτοκινήτου, ένα μπουζί, ένα μέρος κινητήρα και ένα κλειδί.
Η γιαγιά - ο ανταγωνιστής - ψάχνει στο σπίτι για τον παίκτη. Η γιαγιά έχει μια εξαιρετική αίσθηση ακοής και θα τρέχει προς οποιονδήποτε δυνατό ήχο που ακούει, είτε από ένα απορριπτόμενο αντικείμενο είτε από ένα τσακισμένο δάπεδο. Η Γιαγιά τρέχει προς τον παίκτη έως ότου τον χάσει, και τοποθετεί παγίδες αρκούδων γύρω από το σπίτι για να πιάσει τον παίκτη. Η ταχύτητα λειτουργίας της Granny διαφέρει ανάλογα με τη δυσκολία του παιχνιδιού (εύκολη, μεσαία, σκληρή ή ακραία). Σε «ακραία» δυσκολία, η Γιαγιά τρέχει πιο γρήγορα από τον παίκτη. σχετικά με τη δυσκολία «εξάσκησης», η Γιαγιά δεν είναι παρών, και επιτρέπεται στον παίκτη να περιφέρεται ελεύθερα και να καταλαβαίνει πώς να ξεφύγει από το σπίτι. Υπάρχει επίσης μια αραιά καφέ αράχνη στον επάνω όροφο της σοφίτας, η οποία επιτίθεται στον παίκτη αν πλησιάσει πολύ. Ο παίκτης θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ένα κομμάτι κρέατος για να αποσπάσει την αράχνη ή να το πυροβολήσει με τη βαλλίστρα ή το κυνηγετικό όπλο. Η λειτουργία Nightmare προσθέτει περισσότερες προκλήσεις στην ακραία δυσκολία, προσθέτοντας μια πιο σκοτεινή, πιο αιματηρή υφή στις περισσότερες επιφάνειες, καθιστώντας πιο δύσκολη την προβολή των άκρων των περισσότερων αντικειμένων. Η λειτουργία Nightmare κάνει επίσης τις παγίδες αρκούδας της Γκρινιάς πολύ πιο δύσκολο να αποφευχθούν.
Ο παίκτης μπορεί να κρυφτεί κάτω από κρεβάτια ή σε ντουλάπες, αρκεί η Γιαγιά να μην βλέπει τον παίκτη να κρύβεται. Εάν ο παίκτης πιάσει, η Γιαγιά κουνάει το ρόπαλο του μπέιζμπολ στο κεφάλι του παίκτη, το οποίο τελειώνει την τρέχουσα ημέρα. Ο παίκτης μπορεί επίσης να χτυπηθεί πέφτοντας από το ασταθές πάτωμα ή μάλλινη αράχνη στη σοφίτα. Εάν ο παίκτης πιάσει την τελευταία ημέρα, ένα από τα 4 "over over" κομμάτια παίζουν, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης από τη Γιαγιά στο υπόγειο, το τρέξιμο από το αυτοκίνητο στο γκαράζ, με το κεφάλι του να κόβεται από τη γκιλοτίνα στην πίσω αυλή, και πέφτει πάνω σε μια παγίδα αρκούδας μέσα από το αδύναμο πατάρι. Ο παίκτης μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τη Γιαγιά πυροβολώντας την με τη βαλλίστρα, κάνοντάς την να περπατήσει πάνω από μια παγίδα πάγου, να την παγιδεύσει στη σάουνα (που βρίσκεται στο γκαράζ) για ένα χρονικό διάστημα ή να την πυροβολήσει με το κυνηγετικό όπλο για να αφαιρέσει τη Γιαγιά απειλή για μια χρονική περίοδο (2 λεπτά σε Easy, 1 λεπτό σε Medium, 30 δευτερόλεπτα σε Hard και 15 δευτερόλεπτα σε Extreme. Μπορούν να προστεθούν επιπλέον 30 δευτερόλεπτα εάν η Granny πυροβολήθηκε με το όπλο σε Nightmare Mode).
Ο παίκτης τραυματίζεται επίσης κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος που βρίσκεται στο σπίτι. Την πρώτη ημέρα, ο παίκτης δεν έχει τραυματισμούς. Τη δεύτερη μέρα, ο παίκτης περπατάει με ένα κουτάλι. Την τρίτη ημέρα, το χτύπημα γίνεται πιο σοβαρό. Την τέταρτη ημέρα, το όραμα του παίκτη διασπάται με σταγόνες αίματος και το κρεβάτι στο οποίο ξυπνούν έχει αίμα πάνω του. Από εδώ και πέρα, ο παίκτης δεν υποφέρει πια τραυματισμούς. Κατά τη διάρκεια του "παιχνίδι πάνω" cut-σκηνές, το όραμα του παίκτη θα παραμείνει το ίδιο όπως είχε την προηγούμενη ημέρα.
Όταν ο παίκτης καταφέρνει να δραπετεύσει από την μπροστινή πόρτα, η Γιαγιά θα σταθεί πίσω του (εκτός αν υπάρχει πρόβλημα δυσκολίας, σε αυτήν την περίπτωση περιμένει έξω από την ανοιχτή πόρτα) καθώς ο παίκτης τρέχει. Εάν ο παίκτης δεν βάλει το αρκουδάκι στο παχνί του μωρού στη σοφίτα πριν δραπετεύσει, η Γιαγιά θα τρομάξει και θα επιτεθεί στη συσκευή αναπαραγωγής όταν η οθόνη γίνει μαύρη. Εάν ο παίκτης βάλει το αρκουδάκι στο παχνί, η Γιαγιά θα καθίσει στο μπροστινό βήμα κρατώντας το αρκουδάκι στο αριστερό της χέρι πριν γυρίσει για να παρακολουθήσει τον παίκτη να τρέχει, και ενώθηκε με την εγγονή της, Slendrina, καθώς η κάμερα σβήνει.
πλοκής
Η πλοκή του παιχνιδιού δεν αναφέρεται στην έκδοση για κινητά. Στην κυκλοφορία Steam, το παιχνίδι ξεκινά με μια κοπή σκηνής του παίκτη που περπατά μέσα στο δάσος. Ο παίκτης βρίσκει το σπίτι της Granny και στη συνέχεια δέχεται επίθεση από τη Granny. Ο παίκτης ξυπνά σε ένα κρεβάτι, το οποίο ξεκινά σωστά το παιχνίδι. Σύμφωνα με μια σημείωση σε ένα κομμάτι ξύλου που βρίσκεται μέσα στους τοίχους του υπογείου, ο παίκτης δεν είναι το πρώτο άτομο που έχει παγιδεύσει η Γιαγιά. Δεν είναι σαφές εάν ο προηγούμενος επισκέπτης διέφυγε από το σπίτι, αλλά το σημείωμα δείχνει ότι τραυματίστηκαν πολύ και γνωρίζουν ότι είχαν ελάχιστες πιθανότητες να διαφύγουν.
Συνέχεια σειράς
Γιαγιά: Κεφάλαιο 2
Ένα δεύτερο παιχνίδι της σειράς Granny, με το όνομα Granny: Chapter Two , κυκλοφόρησε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019.
Παρόμοια με την πρώτη δόση, είστε παγιδευμένοι σε ένα σπίτι. Στο πρώτο παιχνίδι, υπήρχε μόνο η Γιαγιά, το κοράκι της κατοικίας, οι αρουραίοι και η αράχνη. Στο Granny: Κεφάλαιο 2 , υπάρχουν περισσότεροι εχθροί που πρέπει να αντιμετωπίσουν κατά την έξοδο από το σπίτι. Ο κατάλογος των εχθρών είναι η γιαγιά, ο παππούς, το μωρό της Σλέντρινα και το τέρας αποχέτευσης. Ο παίκτης μπορεί να επιλέξει έναν τρόπο εξάσκησης όπου η Γιαγιά και ο Παππούς δεν είναι και οι δύο. ένα παιχνίδι στο οποίο περιλαμβάνεται μόνο η Γιαγιά ή μόνο ο Παππούς ή έχουν και οι δύο στο σπίτι.
Υπάρχουν μερικά νέα αντικείμενα σε αυτό το παιχνίδι, όπως το κυνηγετικό όπλο διπλού βαρελιού, το πιστόλι, το λοστό, οι χειροβομβίδες και το κλειδί του σκάφους. Υπάρχουν δύο επιπλέον κλειδαριές. Ο παίκτης μπορεί να ξεφύγει από την μπροστινή πόρτα που βρίσκεται στον πρώτο όροφο, με το σκάφος στον αποχέτευση που βρίσκεται στο υπόγειο, όπου ξύπνησε ο παίκτης, ή με το ελικόπτερο στο οποίο ο παίκτης αποκτά πρόσβαση παίρνοντας το κλειδί ασφαλείας Ο λαιμός του παππού. Όταν ο παίκτης χάνει τη Γιαγιά και τον Παππού είτε τροφοδοτούν τον παίκτη στο τέρας αποχέτευσης είτε χρησιμοποιώντας την αρχαία σιδερένια παρθενική στον παίκτη. Όταν ο παίκτης σκοτώνει το μωρό της Slendrina, ο παίκτης θα ακούσει καρδιακούς παλμούς στο παρασκήνιο, το γκρίνισμα του παιδιού της Slendrina, ένα τεράστιο κεφάλι της Slendrina στην κορυφή του μωρού που θα παρακολουθεί κάθε σας κίνηση. Τα μάτια της γιαγιάς και του παππού θα γίνουν κόκκινα, και όπως και η πρώτη δόση, ξέρουν πού βρίσκεστε. Ο παππούς δεν ακούει τίποτα παρά μόνο όταν ο παίκτης χρησιμοποιεί το σιδερένιο κορίτσι, ρίχνει το αγαπημένο του βάζο, πυροβολισμούς, όταν ο παίκτης χτυπάει τη γιαγιά, εκρήξεις βενζίνης, τον συναγερμό ασφαλείας και όταν το μωρό της Σλέντριννα σκοτώθηκε.

ΠΗΓΗ: https://translate.google.com/translate?hl=el&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Granny_(video_game)&prev=search

Leave a Reply