Loading...
Χωρίς κατηγορία

Τι είναι τα e moji και η διαφορά τους από τα emoticons

Τι είναι τα emoji;

 

ti einai ta emoji kai pos ta xrisimopoio
Η λέξη emoji προέρχεται από την Ιαπωνία και είναι σύνθετη, από τo e (εικόνα) και moji (χαρακτήρας), σύμφωνα με τη Wikipedia. Όλο και κάπου στο ίντερνετ θα έχετε συναντήσει εικονίδια emoji με φατσούλες, αντικείμενα, οχήματα κλπ, όπως αυτά στην παραπάνω εικόνα. Η χρήση τους είναι πλέον αρκετά δημοφιλής.

Τα emoji διαφέρουν από τα emoticons . Ενώ τα emojis είναι μια ψηφιακή εικόνα, τα emoticons  είναι συναισθήματα και εκφράσεις του προσώπου που μεταδίδονται μέσω κειμένου. Σε αντίθεση με τα emojis, τα emoticons μπορούν να δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας χαρακτήρες που βρίσκονται σε ένα πληκτρολόγιο. Δηλαδή είναι διάφορες φατσούλες οι οποίες μπορούν να εισαχθούν με χρήση συμβόλων όπως :), ;), :D, κλπ.

Τα e moji χρησιμοποιούνται παντού στο ίντερνετ, τόσο μέσω υπολογιστή όσο και μέσω κινητών συσκευών. Σχεδόν όπου μπορεί να εισαχθεί κείμενο, μπορεί να εισαχθούν και emoji. Βέβαια, η προβολή τους δεν είναι παντού διαθέσιμη, καθώς εξαρτάται από το λειτουργικό σύστημα της κάθε συσκευής και την κάθε εφαρμογή.

πηγή:https://www.socialmedialife.gr/110995/ti-einai-ta-emoji-kai-pos-ta-xrisimopoio/

https://zachariasandfriends.com/emojis

 

 

Leave a Reply