Οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο

Στο internet δεν ξέρεις ποτέ με ποιόν γράφεις ή παίζεις, αν δεν ξέρεις το άτομο στην αληθινή ζωή.
Για αυτό ποτέ δεν λες που μένεις ή να δίνεις το τηλέφωνο σου, σε φίλους στο internet. Κι ας νομίζεις ότι ένα άτομο είναι καλώς φίλος και δεν θα σου κανεί κάτι, μέχρι να ξέρεις ποιος είναι πίσω από ένα account, δε του λές τίποτα για 'σένα.
Πολλοί λένε ότι είναι 10, 11 ή 12, σαν εμάς, ενώ είναι 20 ή 30. Μη επιστεύεσε κάποιον στο internet. Ποτέ μη κανείς click σε link που σου στέλνουν. Κι ας κάποιον από την οικογένεια σου στείλει link, μην το πατάς. Μπορεί κάποιος ξένος να σου το έστειλε με το account του ατόμου. Ο κίνδυνος στο διαδίκτυο είναι μεγάλος. Γι' αυτό θα πρέπει να είσαι προσεκτικός. καλύτερα να είσαι με τους αληθινούς σου φίλους αντί να παίζεις όλοι την μέρα με ξένους στο internet.
Μπορεί να πάρεις απλό email, αλλά αν το πατήσεις θα σε χακάρουν ή σου βάζουν ιό. Για παραδηγμα: ο ILOVEYOU ιός. Το 2000 μέσω Microsoft Outlook φίλοι έστειλαν με email "Love Letters". Μέσα στα εμαιλ έλεγε ότι το άτομο έχει ερωτευτεί σε έναν. Είχε και ένα VBS file με όνομα LOVE-LETTER-FOR-YOU.TXT.vbs. Όταν πάταγες αυτό τότε σου έβαζαν τον "ILOVEYOU" ιό. Αυτός χάλαγε φωτογραφίες και βιντεά στον υπολογιστή, αλλάζει τα MP3 ή τα έκρυβε. Αυτό μόνο με ένα email!

Leave a Reply