ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες ήρθαν στην Ελλάδα και ένα από τα κύρια ζητήματα, είναι η εκπαίδευσή τους. Προσωπικά, πιστεύουμε ότι τα άτομα αυτά πρέπει να έχουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί που έχουν την αντίθετη άποψη. Γι΄αυτό εμείς θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε!

Πρώτον, το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα που πρέπει να διασφαλίζεται για όλους, συμπεριλαμβανόμενων των μεταναστών και των προσφύγων. Επίσης, οι μετανάστες δικαιούνται να έχουνε πρόσβαση στην εκπαίδευση, μιας που είναι απαραίτητη και χρήσιμη. Επιπλέον, άμα οι πρόσφυγες έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση , θα νιώθουν ότι ανήκουν στο καινούργιο τους τόπο και θα βελτιώσουν την ζωή τους.

Βέβαια, αν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είχαν το δικαίωμα αυτό, θα μπορούσαν να ωφεληθούν με πολλούς ακόμη τρόπους. Θα μπορούσε να βοηθήσει τα παιδιά, που νιώθουν ανασφάλεια για τον νέο τους τόπο, να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση τους και πολύ σημαντικό, να κάνουν φίλους και παρέες στο σχολείο.

Σύμφωνα με το άρθρο του υπ. Δρος κ. Παπαδημητρίου, όταν τα προσφυγόπουλα συναναστρέφονται με τα ελληνόπουλα, νιώθουν αλληλεγγύη μεταξύ τους και αποδέχονται την διαφορετικότητα. Όπως ανέφερε ο καθηγητής κ. Τσιάκαλος σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην Ελλάδα έχει γίνει γνωστό το 132ο  Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας, στο οποίο φοιτούν παιδιά από διάφορες χώρες. Εκεί, οι δάσκαλοι χρησιμοποιούν διάφορες επιστημονικές τεχνικές, ώστε όλα τα παιδιά, ελληνόπουλα και αλλοδαπά, να έχουν πολύ υψηλές επιδόσεις.

Κλείνοντας, κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα της εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής του και το κοινωνικό του υπόβαθρο. Για αυτό, πρέπει να αποδεχόμαστε και να υποστηρίζουμε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που θέλουνε να εκπαιδεύονται !!!

 ✨ΤΕΛΟΣ✨

ΚΑΠ

Πηγές:

1.https://www.apopsi-tora.gr/%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CF%86%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%AD%CF%89/

2.https://www.maxmag.gr/politismos/ekpaideusi/ta-ofeli-tis-diapolitismikis-ekpaideysis

Leave a Reply