Τι είναι Πάσχα και τα γεγονότα της Μεγαλης Πέμπτης!🐰🌸

Άννα+ Σοφία🩰💜

Πάσχα είναι .....

Πάσχα δεν είναι τα δώρα του νουνού , τα ρούχα , τα παπούτσια , οι λαμπάδες. Πάσχα δεν είναι τα βεγγαλικά και η επίσκεψη στο χωριό . Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης . Είναι η αγάπη , η συγχώρεση είναι η νίκη της ζωής ενάντια του θανάτου . Είναι η απόδειξη της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο!💙

Μεγάλη Πέμπτη:

Η προσευχή του Κυρίου στο Όρος των Ελαιών 

Βγαίνοντας ο Ιησούς από τον Ναό απογοητευμένος τράβηξε μαζί με τους μαθητές του στο Όρος των Ελαιών . Ένα μέρος γεμάτο ελαιόδεντρα . Στο μυαλό του είχε όλα εκείνα που ήταν να γίνουν και η ανθρώπινη πλευρά του τρόμαζε . Είπε τότε στους μαθητές του πως είχε την ανάγκη να προσευχηθεί στον Πατέρα του και τους ζήτησε να καθίσουν παραπέρα αλλά να ξαγρυπνήσουν κι εκείνοι μαζί του.

Τεσσαρακοστή 2013 Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 Πρώτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής. Ανάγνωσμα από το κατά Λουκά αγ. Ευαγγέλιο (4,1-13) Ο Ιησούς γεμάτος από Άγιο Πνεύμα αναχώρησε από τον Ιορδάνη και οδηγήθηκε από το Πνεύμα στην έρημο, όπου για ...

 

Σαν τέλειωσε την προσευχή του και γύρισε κοντά τους, τους βρήκε να κοιμούνται και λυπημένος τους είπε :

- Κοιμάστε και αναπαύεστε! Φθάνει η ώρα που ο υιός του ανθρώπου παραδίδεται σε χέρια αμαρτωλών . Ιδού εκείνος που θα με παραδώσει.

Είδαν τότε από μακριά πλήθος από ανθρώπους να καταφθάνει και μπροστά από όλους ήταν ο Ιούδας .

Πήγε τότε ο Ιησούς κοντά τους και τους ρώτησε :

- Ποιόν ζητάτε; Και εκείνοι του απάντησαν πως ψάχνουν τον Ιησού τον Ναζωραίο .

Τους λέει τότε ο Ιησούς :

- Εγώ είμαι εκείνος που ζητάτε .

Τον πλησιάζει τότε ο Ιούδας και τον φιλάει στο μάγουλο λέγοντας του :

- Χαίρε Ραββί.

Και ο Ιησούς του απάντησε ;

- Με φίλημα παραδίδεις τον υιό του ανθρώπου;

Βλέποντας το σύνθημα αυτό οι διώκτες του Χρίστου τον κύκλωσαν και τον έπιασαν Τον έδεσαν και τον πήραν μαζί τους . Το Θείο δράμα άρχιζε και όλα γίνονταν όπως τα είχε πει ο Χριστός στους μαθητές του.

Ο Μυστικός δείπνος

Τι έφαγαν ο Ιησούς και οι μαθητές του στον Μυστικό Δείπνο;

Ο Μυστικός δείπνος σύμφωνα με την Χριστιανική πίστη, διεξήχθη ανάμεσα στον Ιησού και τους Δώδεκα Αποστόλους στην Ιερουσαλήμ μία μέρα πριν τη Σταύρωσή του. Σήμερα, η μέρα αυτή ονομάζεται Μεγάλη Πέμπτη. Κατά τη διάρκεια του Μυστικού Δείπνου ο Χριστός έπλυνε στους μαθητές του τα πόδια τους και τους κοινώνησε το Σώμα και το Αίμα του, λέγοντάς τους: Λάβετε φάγετε τοῦτό μου ἐστι τὸ σῶμά καθώς και: Τοῦτό ἐστι τὸ αἷμά μου τὸ τῆς καινῆς διαθήκης τὸ περὶ πολλῶν ἐκχυνόμενον. Θεωρείται ως η πρώτη στην Ιστορία της Τέχνης τοιχογραφία που απεικονίζει τους Αποστόλους να αντιδρούν ο καθένας με διαφορετικό τρόπο στην αποκάλυψη του Ιησού ότι κάποιος θα τον προδώσει.

Η ονομασία «μυστικός», οφείλεται επειδή περιλάμβανε το «μυστήριο» της Θείας Μετάληψης και όχι επειδή ... ήταν κρυμμένοι.

Στην Πάτμο γίνεται αναπαράσταση του «Μυστικού Δείπνου» στην κεντρική πλατεία της Χώρας, όπου ο ηγούμενος της ιεράς μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου πλένει τα πόδια 12 μοναχών, όπως έκανε και ο Ιησούς με τους μαθητές του.

Καλό Πάσχα σε όλους!!!🐇

 

Baby Easter #rabbit #bunny Aesthetic Decor Angora Anatomy Room Crochet Garden Flemish Giant Party Pen Silho… | Cute baby animals, Fluffy animals, Cute funny animalsrabbit, animals and aesthetic - image #6300945 on Favim.com

Leave a Reply