Απορίες στην πλατφόρμα e-me

Αγαπητοί επιμορφούμενοι,

παραθέτω ορισμένες από τις απορίες σας με τις σχετικές διευκρινίσεις. Μπορείτε να μελετήσετε και να εφαρμόσετε τις προτεινόμενες λύσεις ή να αντιπροτείνετε άλλες δυνατότητες που έχετε βρει μέσα από την εμπειρία σας.   

"Έχοντας δουλέψει στο eme content διαπίστωσα ότι όταν ανέθετα ένα eme content σαν εργασία σε διάφορες κυψέλες τη δραστηριότητα (αποτελέσματα) των χρηστών δεν μπορούσα να την δω ανά ομάδα, που θα μου ήταν βολικό, μήπως ξέρετε αν μπορεί κάτι τέτοιο να γίνει;"

Λόγω της δομής της e-me νομίζω πως κάτι τέτοιο δε γίνεται.

"Δεν μπόρεσα να βρω πώς θα σβήσω τη δραστηριότητα των χρηστών. Π.χ. τελειώνοντας τη χρονιά κάποια από τα eme content θα τα διαθέσω εκ νέου πανομοιότητα και του χρόνου, αυτό όμως προϋποθέτει ότι θα σβήσω τα αποτελέσματα των φετινών χρηστών. Μήπως ξέρετε πώς γίνεται;"

Δεν έχω βρει διαγραφή δραστηριοτήτων. Μια λύση θα μπορούσε να είναι μετά την ενεργοποίηση του κουμπιού χρήσης να κάνουμε αντιγραφή του αντικειμένου και στη συνέχεια να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο και να διαγράψουμε το παλιό με τις δραστηριότητες.

"Έχοντας δημιουργήσει κάποια content στο eme,  φοβούμενος να μη χάσω τον κόπο μου, θα ήθελα να τα αποθηκεύσω και στο δικό μου υπολογιστή (ως αντίγραφα ασφαλείας), ώστε αν κάτι χαθεί να μπορώ να το επαναφέρω. Μπόρεσα και βρήκα ότι κάτι τέτοιο για να να γίνει απαιτεί την ενεργοποίηση του κουμπιού χρήσης ώστε να επιτραπεί η μεταφόρτωση. Όταν δοκίμασα να το ενεργοποιήσω κατάφερα να κατεβάσω αντίγραφο, όμως δεν κατάφερα να το επαναφέρω. Έχετε κάτι υπόψιν σας;"

Αν πατήσουμε "νέο αντικείμενο" εμφανίζονται δύο επιλογές με radio button, μία για δημιουργία περιεχομένου και μία μεταφόρτωση. Επιλέγοντας "μεταφόρτωση" μπορούμε να φορτώσουμε το αρχείο h5p4.

"Ένα σοβαρό πρόβλημα που έχουμε εμείς οι φυσικοί (και οι μαθηματικοί) είναι οι μαθηματικοί τύποι. Δοκίμασα με εικόνες αλλά θα ήθελα να ενσωματώνονται οι τύποι στην ερώτηση. Κάτι μας είπε ο σύμβουλος για Latex,  βρήκα και ένα μεταγλωττιστή αλλά δεν καταφέρνω να ενσωματώσω τον κώδικα (δηλαδή να ενεργοποιήσω τη Latex μέσα από το σώμα της ερώτησης ή πρότασης του eme content). Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε;"

Όταν πρόκειται για e-me content γράφουμε όπως στην eClass, π.χ.  \(x^2\) $$x^2$$\ (\frac{1}{R}=\frac{1}{R_1}+\frac{1}{R_2}\)

Όταν πρόκειται για εργασίες πρέπει να προηγηθεί και η επιλογή [latex] [/latex][latex]$$x^2$$[/latex]

Στον τοίχο δε φαίνεται να δουλεύει καμία από τις δύο δυνατότητες. Ίσως μπορεί να γίνει μόνο αντιγραφή και επικόλληση του κειμένου που έχει δημιουργηθεί με άλλο επεξεργαστή, π.χ. MSWord.

 

Leave a Reply