Ελληνικά

Κοπή βασιλόπιτας για το νέο έτος

Την Τετάρτη 11/1/2023, ευχηθήκαμε για το νέο έτος υγεία και δημιουργικότητα με την κοπή της βασιλόπιτας.

 

 

Αφού σταυρώσαμε τη βασιλόπιτα, κόψαμε κάθε τέταρτο της σε 3 κομμάτια.

 

 

 

Κόψαμε: το πρώτο κομμάτι για το Χριστό, την Παναγία και τον Άγιο Βασίλειο, το δεύτερο για το πρόγραμμά μας και το τρίτο για την κυρία Αγγελοπούλου. Τα υπόλοιπα 9 τα μοιραστήκαμε.

Το φλουρί και το ημερολόγιο του 2023 κέρδισε η Ντορέλα Θ.

 

 .

Συνεργατικό ημερολόγιο 2023 “Από τη νιότη στη σοφία…” 

Δημιουργήσαμε το συνεργατικό ημερολόγιο 2023 "Από τη νιότη στη σοφία..." με μύθους, παραδόσεις, παροιμίες, αινίγματα και τον υπολογισμό της ηλικίας 9 ελαιοδέντρων στον αυλόγυρο του 1ου Γυμνασίου Βάρης και 5 ελαιοδέντρων στο πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΣΝ) με την ονοματοδοσία τους μέσα από στίχους Ελλήνων ποιητών (με την εφαρμογή Canva).

 

Η ελιά μέσα από την τέχνη: Βρες τον πίνακα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ BAZAAR: ΚΗΡΑΛΟΙΦΗ ΜΕ ΒΑΛΣΑΜΟΛΑΔΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ

Η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Βάρης παρασκεύασαν κηραλοιφή με βαλσαμόλαδο για το Χριστουγεννιάτικο τους bazaar.

Λιώνουμε το μελισσοκέρι και προσθέτουμε το λάδικαιτη βιταμίνη...

Μοιράζουμε στα βαζάκια...

Οι κηραλοιφές είναι έτοιμες.

Κηραλοιφή με βαλσαμόλαδο, μελισσοκέρι και βιταμίνη Ε 

Υλικά:

  • 5 κ. σούπας βαλσαμόλαδο
  • 1 κ. σούπας μελισσοκέρι,
  • βιταμίνη Ε

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το μελισσοκέρι και προσθέτουμε το λάδι και τη βιταμίνη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ BAZAAR: ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΛΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ

Η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Βάρης παρασκεύασαν αρωματικά λάδια με βότανα για το Χριστουγεννιάτικο τους bazaar.

 

Προσθέτοντας βότανα και μπαχαρικά...
Προσθέτοντας λάδι...

Συσκευάζοντάς τα...

 

Παρασκευή για Χριστουγεννιάτικο  bazaar: Κηραλοιφή με μαστίχα

Παρασκευάσαμε κηραλοιφή με μαστίχα για το Χριστουγεννιάτικο  bazaar του 1ου Γυμνασίου Βάρης.

Λιώνουμε το μελισσοκέρι..

Προσθέτουμε τα λάδια...

Μοιράζουμε στα βαζάκια.

Κηραλοιφή με ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο, βαλσαμόλαδο, λάδι καρύδας, λάδι καλέντουλας, μελισσοκέρι και μαστίχα 

Υλικά:

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο,
  • 1 κ. σούπας αμυγδαλέλαιο,
  • 1 κ. σούπας βαλσαμόλαδο
  • 1 κ. σούπας λάδι καρύδας
  • 1 κ. σούπας λάδι καλέντουλας
  • 1 κ. σούπας μελισσοκέρι,
  • 1 πρέζα κοπανισμένη μαστίχα

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το μελισσοκέρι και προσθέτουμε τα λάδια και τη μαστίχα.

Παρασκευή για Χριστουγεννιάτικο  bazaar: Σπιτική βαζελίνη

Παρασκευάσαμε σπιτική βαζελίνη με αιθέριο έλαιο μέντας για το Χριστουγεννιάτικο  bazaar του 1ου Γυμνασίου Βάρης.

Λιώνουμε το μελισσοκέρι...

Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο και το αιθέριο έλαιο μέντας...

Μοιράζουμε στα βαζάκια.

Σπιτική βαζελίνη 

Υλικά:

  • 2 κ. σούπας λάδι καρύδας,
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο,
  • 1 κ. γλυκού μελισσοκέρι
  • 1-2 στ. αιθ. έλαιο μέντας

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το μελισσοκέρι και το λάδι καρύδας σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αιθέριο έλαιο μέντας, και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το μίγμα στο δοχείο. Έτοιμο!

Παρασκευή για Χριστουγεννιάτικο  bazaar: Αρωματικά λάδια με βότανα

Παρασκευάσαμε αρωματικά λάδια με βότανα για το Χριστουγεννιάτικο  bazaar του 1ου Γυμνασίου Βάρης.

Ο πάγκος εργασίας μας περιμένει...

Η εργασία ξεκινά με το κόψιμο φρέσκων βοτάνων δενδρολίβανου, θυμαριού

Γέμισε η αίθουσα αρώματα βοτάνων...

Προσθέτουμε πιπέρια...

και φυσικά αμπαλάζ...

Τα αρωματικά λάδια μας είναι έτοιμα.

 

Θεματικό Ημερολόγιο 2023: “Από τη νιότη στη σοφία…”

Δημιουργήσαμε το συνεργατικό ημερολόγιο 2023 "Από τη νιότη στη σοφία..." με μύθους, παραδόσεις, παροιμίες, αινίγματα και τον υπολογισμό της ηλικίας 9 ελαιοδέντρων στον αυλόγυρο του 1ου Γυμνασίου Βάρης και 5 ελαιοδέντρων στο πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΣΝ) με την ονοματοδοσία τους μέσα από στίχους Ελλήνων ποιητών (με την εφαρμογή Canva).