Παρουσίαση του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο: «Τα έξι καπέλα της σκέψης του Edward de Bono»
Με το πρόγραμμα τα έξι καπέλα της σκέψης, προσεγγίσαμε την ιστορία «Μια σκούπα, μα τι σκούπα» προσπαθώντας να καταλάβουμε την δύναμη της ομάδας απέναντι στους οποιουσδήποτε κινδύνους. Κάθε καπέλο μας έδωσε τη δυνατότητα να δούμε μια διαφορετική πλευρά της πραγματικότητας. Έτσι με το γαλάζιο καπέλο αποκτήσαμε τον έλεγχο της διαδικασίας, με το κίτρινο καπέλο βρήκαμε νέες λύσεις, με το πράσινο καπέλο γίναμε δημιουργικοί/δημιουργικές, με το μαύρο καπέλο εντοπίσαμε πιθανά εμπόδια και γίναμε επιφυλακτικοί/επιφυλακτικές, με το κόκκινο καπέλο εκφράσουμε τα συναισθήματά μας γι’ αυτό που ζούμε και με το λευκό καπέλο συγκεντρώσαμε όλες τις πληροφορίες και τα γεγονότα της ιστορίας μας… Καταλάβαμε ότι η σκέψη μπορεί να είναι απλή και διασκεδαστική και τόσο μα τόσο αποτελεσματική! Ακολουθώντας ένα καπέλο τη φορά κατανοήσαμε την πολύπλευρη πραγματικότητά της ιστορίας μας!
Έτσι, η αίθουσα αγγλικών του 15ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, γέμισε φωνές, συναισθήματα, πολύχρωμα καπέλα, τραγούδια και μια δραστηριότητα που μας πασπάλισε με πολύχρωμη ζάχαρη και μας γλύκανε με την βοήθεια της κ. Μαρίας Ζαχαροπούλου!!!
Είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε τη δράση μας της χρονιάς που πέρασε με τους γονείς και κηδεμόνες του τμήματος και τον σύλλογο γονέων, να ανταλλάξουμε απόψεις και να μοιραστούμε σκέψεις μαζί τους! Η δασκάλα της τάξης, κ. Βασιλική Μάνεση, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί που συνεργαστήκαμε μεταξύ μας: η κ. Αικατερίνη Γάκα, η κ. Ανδριανή Σιδέρη και ο κ. Θωμάς Μπουλιέρης, ευχαριστούμε ειλικρινά όλες κι όλους που κατάφεραν να είναι παρόντες και παρούσες και να επικοινωνήσουμε την προσπάθεια των παιδιών της τάξης!
Ανανεώσαμε το ραντεβού μας και φυσικά κλείσαμε την όμορφη εκδήλωσή μας καταγράφοντας τις σκέψεις των γονιών και σφραγίσαμε την συμφωνία μας με ΠΑΡΤΥ!!!!
Η δράση μας
Το βάζο των συναισθημάτων με την κ. Μαρία Ζαχαροπούλου
Συναισθήματα των παιδιών και των γονιών που καταγράφηκαν
Και φυσικά το πάρτι μας ❤️(πεινάσαμε κιόλας μετά από τόση δουλειά!)
Το ημερολόγιο της δράσης μας
Και η ιστορία "Ο Τέλης και το πατίνι" που δημιούργησαν τα παιδιά με την κ. Ανδριανή Σιδέρη
Τα καπέλα της σκέψης του de Bono πάνε πανεπιστήμιο!
Σήμερα, Πέμπτη 08 Μαΐου, το τμήμα Β1' του σχολείου μας παρέα με την δασκάλα μας κ. Βασιλική Μάνεση και τον κ. Θωμά Μπουλιέρη, ανεβήκαμε σε ένα ολοκαίνουριο λεωφορείο και βρεθήκαμε στο πανεπιστήμιο! Μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούμε το κτίριο του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας στην πανεπιστημιούπολη Πατρών! Είδαμε τις αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια και τα γραφεία που στεγάζονται στο κτίριο! Είδαμε και τις ετοιμασίες για τις φοιτητικές εκλογές! Αλήθεια: το ξέρατε ότι όπως εμείς πάμε και ψηφίζουμε στις βουλευτικές εκλογές στα χωριά μας, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές ψηφίζουν για τους αντιπροσώπους τους στις σχολές τους;
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |






















































