Συστατικά
γραμμάρια (γρ.)
ουγγιές (oz.)
USA cups
TIP:Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
ουγγιές (oz.)
USA cups
TIP:Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Για τα παντεσπάνια
- 300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 αβγά, μεσαία
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. κακάο
Για τη βουτυρόκρεμα
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. σοκολατάκια
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIP:Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
Για τα παντεσπάνια
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό για 5-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε 1-2 κ.σ. αλεύρι και στη συνέχεια ένα ένα τα αβγά.
- Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, αλάτι, τη βανίλια, το γιαούρτι και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα.
- Μεταφέρουμε το μισό μείγμα σε ένα μπολ. Στο υπόλοιπο μείγμα που έχουμε στον κάδο βάζουμε το κακάο και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 3 φόρμες 20 εκ. Με ένα κουτάλι βάζουμε εναλλάξ τα δύο μείγματα διάσπαρτα σε κάθε φόρμα.
- Χτυπάμε να απλώσει το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για τη βουτυρόκρεμα
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη, τη βανίλια και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
- Αφαιρούμε το 1/3 από το μείγμα και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Στο υπόλοιπο μείγμα, στον κάδο, βάζουμε το κακάο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για τη σύνθεση
- Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι στην πιατέλα σερβιρίσματος.
- Απλώνουμε 3 κ.σ. από τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, απλώνουμε 3 κ.σ. από τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το τρίτο παντεσπάνι.
- Απλώνουμε τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα σε όλη την επιφάνεια της τούρτας. Με ένα κουτάλι απλώνουμε σε διάσπαρτα σημεία τη λευκή βουτυρόκρεμα σε όλη την επιφάνεια της τούρτας.
- Στολίζουμε με σοκολατάκια και σερβίρουμε.
ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ ΜΠΡΙΑΜ ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ
ΟΥΑΟΥ ΥΠΕΡΟΧΟΟΟΟΟΟΟ