ΤΥΡΟΨΩΜΟ

Συστατικά

TIP:Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
  • 8 γρ. μαγιά ξηρή
  • 300 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 350 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 150 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. σπόρους κόλιανδρου
  • 300 γρ. φέτα
Για τη σύνθεση
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. σουσάμι

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIP:Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαγιά, το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο για 3-4 λεπτά με μεσαία ταχύτητα. Μόλις σχηματιστεί η ζύμη προσθέτουμε το αλάτι.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε τον κόλιανδρο και σοτάρουμε για 1 λεπτό να πάρει χρώμα.   Μεταφέρουμε τον κόλιανδρο σε ένα γουδί και χτυπάμε μέχρι να σπάσει.
  • Βάζουμε τον κόλιανδρο στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε περίπου 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε ένα μεγάλο και λεπτό φύλλο.
  • Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης τη φέτα σπασμένη, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και πιπέρι.
  • Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε 4 κομμάτια. Βάζουμε σε δυο ταψιά με λαδόκολλα. Βάζουμε δυο τυρόψωμα σε κάθε ταψί γιατί θα φουσκώσουν αρκετά.
  • Χαράσσουμε το κάθε τυρόψωμο σε τέσσερα σημεία και ανοίγουμε τα κομμάτια στο πλάι ζικ ζαγκ.
  • Απλώνουμε σε κάθε τυρόψωμο από 1 κ.γ. ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι, καλύπτουμε με πετσέτες και αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Leave a Reply