Συστατικά
γραμμάρια (γρ.)
ουγγιές (oz.)
USA cups
ουγγιές (oz.)
USA cups
TIP:Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
- 8 γρ. μαγιά ξηρή
- 300 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 350 γρ. αλεύρι σκληρό
- 150 γρ. καλαμποκάλευρο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. σπόρους κόλιανδρου
- 300 γρ. φέτα
Για τη σύνθεση
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. σουσάμι
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIP:Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαγιά, το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο για 3-4 λεπτά με μεσαία ταχύτητα. Μόλις σχηματιστεί η ζύμη προσθέτουμε το αλάτι.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε τον κόλιανδρο και σοτάρουμε για 1 λεπτό να πάρει χρώμα. Μεταφέρουμε τον κόλιανδρο σε ένα γουδί και χτυπάμε μέχρι να σπάσει.
- Βάζουμε τον κόλιανδρο στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε περίπου 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε ένα μεγάλο και λεπτό φύλλο.
- Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης τη φέτα σπασμένη, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και πιπέρι.
- Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε 4 κομμάτια. Βάζουμε σε δυο ταψιά με λαδόκολλα. Βάζουμε δυο τυρόψωμα σε κάθε ταψί γιατί θα φουσκώσουν αρκετά.
- Χαράσσουμε το κάθε τυρόψωμο σε τέσσερα σημεία και ανοίγουμε τα κομμάτια στο πλάι ζικ ζαγκ.
- Απλώνουμε σε κάθε τυρόψωμο από 1 κ.γ. ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι, καλύπτουμε με πετσέτες και αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.