Αστρολογία

Η αστρολογία είναι μια τέχνη με μακραίωνη παράδοση και σήμερα αναγνωρίζεται ως ψευδοεπιστήμη[7], παραεπιστήμη ή απλή προκατάληψη[8] μιας και απέτυχε επανειλημμένα να αποδείξει την αξία της σε αριθμό ελεγχόμενων μελετών. [8][9] Επιστήμονες όπως ο ψυχολόγος Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ[10], διερεύνησαν την αστρολογία στα πλαίσια της υπόθεσης μη αιτιατών αρχών, (π.χ. συγχρονικότητα)[11]. Έχουν πραγματοποιηθεί πολλαπλές επιστημονικές δοκιμές σχετικά με τη φερεγγυότητα της αστρολογίας, και ουδέποτε ευρέθη αποδεικτικό στοιχείο που να υποστηρίζει είτε τις θέσεις ή τα δήθεν αποτελέσματα που περιγράφονται στην αστρολογική παράδοση. Επιπλέον, δεν υπάρχει προτεινόμενος μηχανισμός δράσης μέσω του οποίου οι θέσεις και οι κινήσεις των άστρων και των πλανητών θα μπορούσαν να επηρεάσουν τους ανθρώπους και τα γεγονότα στη Γη που να μην αντιφάσκει πως με τις βασικές πτυχές της βιολογίας και της φυσικής.[12][13] Πάραυτα, η Αστρολογία εξακολουθεί να καταλαμβάνει ένα μεγάλο μερίδιο από ανθρώπους που συνεχίζουν να την πιστεύουν και να την ακολουθούν. Με ένα πλήθος δημοσιευμάτων, περιοδικών και εκπομπών τηλεοπτικών και μη, συνεχίζει να επιβιώνει στην καθημερινότητα μας. Ως εκ τούτου η Αστρολογία δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τις ακαδημαϊκές ή επιστημονικές κοινότητες.

Η Αστρολογία δεν πρέπει να συγχέεται με την Αστρονομία, την επιστημονική μελέτη των ουρανίων σωμάτων. Αν και έχουν κοινές ρίζες στην εποχή των Βαβυλωνίων και Αιγυπτίων αστροπαρατηρητών, η αστρονομία έχει προοδεύσει σε κοινώς αποδεκτή επιστήμη, ενώ η αστρολογία όχι.

 

ΖΩΔΙΑ

Η ημερολογιακή σειρά την οποία χρησιμοποιεί η τροπική (tropical) σχολή της αστρολογίας είναι:

 ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ

Σύμφωνα με τις επιστημονικά αβάσιμες παραδόσεις της αστρολογίας, κάθε πλανήτης κυβερνά κάποιο ζώδιο.

Ο Ήλιος κυβερνά τον Λέοντα.

Η Σελήνη κυβερνά τον Καρκίνο.

Ο Ερμής κυβερνά τους Διδύμους (ημερήσια κυριαρχία) και την Παρθένο (νυχτερινή κυριαρχία)

Η Αφροδίτη κυβερνά τον Ταύρο (νυχτερινή κυριαρχία) και τον Ζυγό (ημερήσια κυριαρχία)

Ο Άρης κυβερνά τον Κριό (ημερήσια κυριαρχία) και τον Σκορπιό (νυχτερινή κυριαρχία)

Ο Δίας κυβερνά τον Τοξότη (ημερήσια κυριαρχία) και τους Ιχθύες (νυχτερινή κυριαρχία)

Ο Κρόνος κυβερνά τον Αιγόκερω (νυχτερινή κυριαρχία) και τον Υδροχόο (ημερήσια κυριαρχία)

Από την ανακάλυψη των εξωκρόνιων πλανητών, Ουρανό, Ποσειδώνα και Πλούτωνα (πλανήτης νάνος και όχι πλανήτης), μερίδα αστρολόγων αποφάσισε ατεκμηρίωτα να συνδέσει τους μη ορατούς με γυμνό οφθαλμό πλανήτες με συγκεκριμένα ζώδια.

Ο Ουρανός σχετίζεται με τον Υδροχόο

Ο Ποσειδώνας σχετίζεται με τους Ιχθύες

Ο Πλούτωνας σχετίζεται με τον Σκορπιό

 

Leave a Reply