Στη σελίδα αυτή θα βρείτε πληροφορίες αναφορικά με την προσβασιμότητα ατόμων με ειδικές ανάγκες στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η σελίδα όπως θα διαπιστώσετε, χωρίζεται σε 3 ενότητες:

Ενότητα 1η «Η έννοια και η σημασία της προσβασιμότητας των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην εξαε»

Σε αυτήν την ενότητα παρουσιάζεται η έννοια της προσβασιμότητας και η σημασία της στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Περιλαμβάνεται ο σύνδεσμος προς πληροφοριακό υλικό και πηγές.

  • Κατσαούνη, Σ., Βαλασίδου, Α., & Καλογιαννάκης, Μ. (2023). Ενίσχυση της μαθησιακής αυτονομίας και ανεξαρτησίας σε μαθητές με προβλήματα όρασης στη σχολική εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Διεθνές Συνέδριο για την Ανοικτή & εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση12(2), 116-136. Doi: https://doi.org/10.12681/icodl.611

 

 

 

 

Ενότητα 2η «Ανασταλτικοί παράγοντες στην προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην εξαε»

Στην ενότητα αυτή αναλύονται οι παράγοντες που εμποδίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες να έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

 

 

 

 

 

Ενότητα 3η «Πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην εξαε»

Σε αυτήν την ενότητα παρουσιάζονται πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την άρση των ανασταλτικών παραγόντων που εμποδίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες να έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά και εργαλεία χρήσιμα για την πρόσβασή τους.

 

 

 

 

Πρόσθετο υλικό

Παρακάτω προσφέρεται μια λίστα με επιπλέον πληροφορίες και πηγές σχετικά με την προσβασιμότητα  στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή πληροφορία σχετικά με το θέμα της προσβασιμότητας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.