Ζάκυνθος
Πληροφορίες:
Τα νησιά του Ιονίου είναι υπέροχοι παράδεισοι κινηματογραφικής ομορφιάς. Τα νερά είναι καταγάλανα και οι αμμουδιές απαλές και μεταξένιες. Όλα δείχνουν σαν έχουν περάσει από Photoshop! Αυτή είναι όμως η Μητέρα-Φύση, σε όλο της το μεγαλείο. Η Ζάκυνθος είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά του Ιονίου. Εκτός από όμορφη, είναι και εύφορη αφού παράγει πληθώρα προϊόντων όπως ελιές και σταφύλια. Η μουσική αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο της ντόπιας κουλτούρας. Σχεδόν κάθε νύχτα θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μία συναυλία ή γιορτή και σίγουρα θα μαγευτείτε από το κέφι και τις μελωδίες των Ζακυνθινών μουσικών.
Πώς θα φτάσετε στη Ζάκυνθο - Βασιλικός στη Ζάκυνθο - Νησιά Ιονίου
Παράλιες [μερικές από της καλύτερες]:

1.Λαγανάς:

Παραλία Λαγανάς Ζάκυνθος

Από τις πιο αγαπητές ζακυνθινές παραλίες, στο μυχό του ομώνυμου κόλπου. Εννιά χιλιόμετρα λευκής άμμου, πολλά bars και μικρές εξορμήσεις με σκάφη.

2.Άγιος Σώστης

Παραλία Άγιος Σώστης, Ζάκυνθος

Μικρή και σχετικά ήσυχη ακρογιαλιά στον κόλπο του Λαγανά. Μια ξύλινη γέφυρα την ενώνει με το απέναντι νησάκι του Αγ. Σώστη. Μπορείτε, αν θέλετε, να ενοικιάσετε και σκάφος.

3. Ναυάγιο

Παραλία Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Δεν νοείται επίσκεψη στη Ζάκυνθο χωρίς μια βόλτα από την πλέον πολυφωτογραφημένη ακτή του νησιού, στο βορειοδυτικό τμήμα του. Η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με σκάφος. Να υπενθυμίσουμε ότ τo “Ναυάγιο” χωρίζεται σε ζώνες πρόσβασης.

 

 

Αξιοθέατα:

1. Γαλάζιες Σπηλιές (Ζάκυνθος)

Ένα τα πιο διάσημα αξιοθέατα του νησιού! Νερά με βαθύ μπλε χρώμα, προσβάσιμα μόνο με καραβάκι!


Ονειρεμένα νερά στο βορειο-δυτικό τμήμα της Ζακύνθου! Το χρώμα τους είναι βαθύ μπλε, σε αντίθεση με το γαλαζοπράσινο της υπόλοιπης περιοχής. Ειδικά τις πρωινές ώρες, οτιδήποτε βρίσκεται κάτω από την επιφάνειά τους, αμέσως χρωματίζεται και αυτό μπλε, δημιουργώντας μια μοναδική αίσθηση και μια πρωτόγνωρη εμπειρία στον επισκέπτη. Οι Γαλάζιες Σπηλιές προσφέρονται για φωτογραφίες και είναι προσβάσιμες με καραβάκι.

2. Μαραθονήσι (Ζάκυνθος)

Παραλία Μαραθονήσι
Το νησάκι της Ζακύνθου με την εξωτική ομορφιά που το επισκέπτεται η διάσημη χελώνα καρέτα-καρέτα!
Το Μαραθονήσι είναι ένα μικρό, ακατοίκητο νησί στον κόλπο του Λαγανά. Το σχήμα του μοιάζει με μια μεγάλη χελώνα, για αυτό και είναι γνωστό στο εξωτερικό και ως turtle island. Μοιάζει με εξωτικό νησί γιατί συνδυάζει τη λευκή αμμουδιά με την έντονη βλάστηση.  Την παραλία του επισκέπτεται η διάσημη χελώνα καρέτα-καρέτα (προστατευόμενο είδος). Ο βυθός στο Μαραθονήσι είναι εκπληκτικός και κατάλληλος για κατάδυση. Για να χαρείτε αυτό το πραγματικά παραδεισένιο μέρος σας προτείνουμε την εκδρομή Caretta-Caretta.
ΥΣ. Η Ζάκυνθος εχει και πολλα αλλα πράγματα για να επεισκευτουμε που δεν συμπεριλήφθηκαν στο άρθρο.
Χελώνες καρέτακαρέτα [φωτογραφίες]:
Ο κορονοϊός «έδωσε ζωή» στις χελώνες καρέτα καρέτα - Ρεκόρ φωλιών στη Ζάκυνθο - Newsbomb - Ειδησεις - News    Χρονιά-ρεκόρ η φετινή για τη χελώνα καρέτα-καρέτα στη Ζάκυνθο – News.gr
H καρέτα - καρέτα συνεχίζει να απειλείται - Οι κίνδυνοι που τις σκοτώνουν | Ειδήσεις  Οι εκπληκτικές μας θαλάσσιες χελώνες
4 thoughts on “Ζακυνθος”

Leave a Reply