Οι ηθοποιοί πίσω από τις πριγκίπισσες της Disney

Αυτές οι γυναίκες ηθοποιοί που δάνεισαν τις φωνές τους στις πριγκίπισσες της Disney, από την πρώτη μεγάλου μήκους animated ταινία της, “Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι”, ως το Frozen, συνέβαλαν με το δικό τους τρόπο στη μαγεία των ταινιών φαντασίας που θα αγαπάμε για πάντα.

 

 

 

Snow White

 

 

H 19χρονη – τότε – ηθοποιός Adriana Caselotti πληρώθηκε συνολικά το ποσό των 970 δολαρίων για να ερμηνεύσει το ρόλο της Χιονάτης στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney και παρότι η καριέρα της δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία, αφού το όνομά της αρχικά δεν είχε συμπεριληφθεί στους τίτλους της ταινίας, η ίδια παρέμεινε πιστή στην εταιρία μέχρι το θάνατό της το 1997.

 

 

 

Cinderella

 

 

 

H Ilene Woods ανέλαβε να ερμηνεύσει την Σταχτοπούτα στην 12η κατά σειρά ταινία μεγάλου μήκους της Disney, όταν οι ιθύνοντες της εταιρίας άκουσαν την ερμηνεία της στο τραγούδι Bibbidi-Bobbidi-Boo. Οι τραγουδοποιοί Mack David και Jerri Livingston, που ήταν φίλοι της, τής είχαν ζητήσει να το ερμηνεύσει για το demo που θα έστελναν στην Disney και λίγες μέρες μετά η εταιρία ήρθε σε επαφή μαζί της και της ανέθεσε το ρόλο.

 

 

 

 

Sleeping Beauty

 

 

H τραγουδίστρια Mary Costa δάνεισε τη φωνή της στην Πριγκίπισσα Aurora το 1952, όταν ήταν 22 χρονών και βρισκόταν στο ξεκίνημα της καριέρας της. Mε μουσικές σπουδές στο Ωδείο του Λος Άντζελες, η Costa συνέχισε την καριέρα της ως σοπράνο και κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας ερμήνευσε δεκάδες ρόλους στην όπερα.

 

 

 

Ariel

 

 

H Jodi Benson πήρε το ρόλο της Ariel το 1988, όταν οι ιθύνοντες της Disney άκουσαν την ερμηνεία της στο demo του τραγουδιού Part of Your World, το οποίο έγραψε ο φίλος της και παλιός της συνεργάτης Howard Ashman. Από τότε μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με την Disney, καθώς μεταξύ άλλων είναι η φωνή της Barbie στις ταινίες Toy Story.

 

 

Belle

 

 

H ηθοποιός και τραγουδίστρια Paige O’ Hara ήταν η πρώτη Belle των ταινιών Beauty and the Beast, καθώς δάνεισε τη φωνή της στην πρωταγωνίστρια τόσο στην animated ταινία του 1992, όσο και στα sequel της και σε διάφορες προωθητικές ενέργειες της εταιρίας. Μετά από 20 χρόνια, καθώς η φωνή της είχε αλλάξει σημαντικά, την αντικατέστησε η Julie Nathanson.

 

 

Jasmine & Mulan

 

 

H Φιλιππινέζα ηθοποιός του θεάτρου και τραγουδίστρια Lea Salonga, η πρώτη Ασιατικής καταγωγής ηθοποιός που κέρδισε βραβείο Tony για την ερμηνεία της στο θέατρο, ερμήνευσε τα τραγούδια της Jasmine στην ταινία Aladdin αλλά και της Mulan από την ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων του 1998. Η φωνή της Jasmine στην πρόζα της ταινίας ανήκει στην Αμερικανίδα ηθοποιό Linda Larkin, ενώ αντίστοιχα η φωνή της Mulan ανήκει στην ηθοποιό Ming-Na Wen, η οποία πολλά χρόνια μετά έπαιξε την Melinda May στη σειρά Agents of S.H.I.E.L.D.

 

 

 

Merida

 

 

H Σκωτσέζα ηθοποιός Kelly MacDonald ερμήνευσε το ρόλο της συμπατριώτισσάς της Merida στην ταινία Brave της Pixar. Η MacDonald έχει μεγάλη πορεία στο σινεμά και την τηλεόραση και ίσως ο πιο γνωστός της ρόλος να είναι αυτός της Margaret Thompson στη σειρά εποχής του HBO Boardwalk Empire.

 

 

 

 

Tiana

 

 

H ηθοποιός Anika Noni Rose ερμήνευσε την πρώτη Αφροαμερικανίδα πριγκίπισσα της Disney, Tiana, στην ταινία The Princess and the Frog, που προβλήθηκε το 2009. Έκτοτε συνεχίζει την τηλεοπτική, κινηματογραφική και θεατρική καριέρα της, έχοντας εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, στη σειρά The Good Wife και στο Elementary.

 

 

 

Rapunzel

 

 

H Mandy Moore, που είχε από παιδί όνειρο να παίξει κάποια στιγμή την πριγκίπισσα της Disney, έμαθε για την οντισιόν της ταινίας Tangled και αποφάσισε να πάρει μέρος. Η Moore ηταν ήδη γνωστή στη showbiz, τόσο ως τραγουδίστρια, όσο και ως ηθοποιός.

 

 

 

Pocahontas

 

 

H Ινδιάνικης καταγωγής Irene Bedard, πάνω στην οποία βασίστηκε και η εξωτερική εμφάνιση της Pocahontas, δάνεισε τη φωνή της στον χαρακτήρα, ενώ τα τραγούδια της ταινίας ερμήνευσε η θεατρική ηθοποιός του Broadway, Judy Kuhn.

 

 

 

 

Anna

 

 

H Kristen Bell πήρε το ρόλο της Anna στην ταινία Frozen όταν οι συντελεστές της ταινίας άκουσαν μια σειρά από ηχογραφήσεις τραγουδιών που είχε κάνει όταν ήταν νεότερη (ανάμεσα στα κομμάτια αυτά συγκαταλέγονταν και αρκετά από το soundtrack της Μικρής Γοργόνας). Όπως και η Mandy Moore, έτσι και η Kristen Bell ήθελε να παίξει την πριγκίπισσα της Disney στο σινεμά από όταν ήταν μικρή.

 

 

 

 

Elsa

 

 

H ηθοποιός του Broadway Idina Menzel είχε περάσει από οντισιόν για το ρόλο της Rapunzel, και παρότι ο ρόλος τελικά πήγε στην Mandy Moore, η casting director της ταινίας κράτησε την ηχογράφηση της Menzel στο κινητό της και έτσι τής ζήτησε να περάσει από οντισιόν για το ρόλο της Elsa παρέα με την Bell. Οι δυο ηθοποιοί έκαναν εξαιρετική εντύπωση στους συντελεστές της ταινίας όταν διάβασαν μαζί μια σκηνή και ερμήνευσαν α καπέλα το κομμάτι Wind Beneath My Wings.

 

2 thoughts on “Οι ηθοποιοί πίσω από τις πριγκίπισσες της Disney”

Leave a Reply