-Η τακτοποίηση σπιτιού ξεκινάει από το υπνοδωμάτιό σου. Ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα για να βελτιώσεις την κατάσταση του σπιτιού σου είναι να στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε πρωί. Δεν θα σου πάρει χρόνο ούτε θα σε κουράσει. Αντίθετα, θα σου δώσει ενέργεια και πραγματικά θα κάνει την διαφορά στην εμφάνιση του χώρου. Θα δεις ότι θα νιώσεις ιδιαίτερη ικανοποίηση την ώρα που θα επιστρέψεις στο σπίτι σου και θα το βρεις στρωμένο.

-Ήρθε η ώρα να κάνεις μία καλή εκκαθάριση και να φτιάξεις την ντουλάπα και τα συρτάρια σου. Είναι ευκαιρία να δεις τι χρειάζεσαι και τι μπορείς να χαρίσεις ή να ξεφορτωθείς. Μία καλή συμβουλή είναι να σκεφτείς τι θέλεις να κρατήσεις πραγματικά και όχι τι θέλεις να πετάξεις. Οτιδήποτε δεν έχεις ανάγκη, δεν σου κάνει ή δεν το φόρεσες ποτέ δεν υπάρχει λόγος να το κρατάς και να σου πιάνει χώρο.

-Η τακτοποίηση των ρούχων και των αξεσουάρ είναι ένα βήμα προς την βελτίωση της εικόνας του σπιτιού σου. Αφού έχεις αποφασίσει ποια ρούχα θα κρατήσεις και έχεις πλέον χώρο στο συρτάρι σου, δίπλωσε και σιδέρωσε τα σωστά. Μία καλή ιδέα είναι να τα διαχωρίσεις ανάλογα με το χρώμα, το ύφασμα ή την συχνότητα που τα φοράς. Ξανακρέμασε τα μπουφάν και τις ζακέτες που δεν φοράς και μην τα ακουμπάς πάνω στις πολυθρόνες και τους κοινόχρηστους χώρους.

-Για να γίνει σωστά η τακτοποίηση σπιτιού, απαιτείται και να καθαριστεί σωστά. Έτσι, για να αναδειχτεί η όψη του χώρου σου, φρόντισε να τον διατηρείς καθαρό. Μπορείς να ξεκινήσεις με το να ξεσκονίζεις συχνά το κομοδίνο σου και την συρταριέρα σου. Μην παραλείπεις να καθαρίζεις τον καθρέφτη σου και να σκουπίζεις το δάπεδο και την μοκέτα σου. Για να δεις αποτελέσματα πρέπει οι δουλειές να μην είναι επιφανειακές!

3 thoughts on “Τακτοποίηση δωματιου”
  1. Τέλειο άρθρο!! Πολύ ενδιαφέρουσες συμβουλές!! Γενικά στο δωμάτιό μου έχει σκάσει βόμβα, παντού εκτός από τα μέρη που είπες!! 😅😅😅

Leave a Reply