Οποιαδήποτε προσπάθεια κατάταξης των ζευγαριών της Disney σε λίστα, με κριτήρια τη δημοφιλία και το ταίριασμα μεταξύ τους, είναι εκ των πραγμάτων δύσκολη, όχι μόνο επειδή το γούστο είναι προσωπική υπόθεση, αλλά συνήθως η νοσταλγία με την οποία αντιμετωπίζουμε τις αγαπημένες μας ταινίες κινουμένων σχεδίων με τις οποίες μεγαλώσαμε επιδρά καθοριστικά σε αυτό. Όπως και να ‘χει, κάναμε μια προσπάθεια να κατατάξουμε τα ζευγάρια της Disney από τα λιγότερο αγαπημένα μας ως αυτά που είχαμε σε αφίσα στο δωμάτιό μας και σας τα παρουσιάζουμε:

 

 

 

 

Snow White – The Prince

 

 

Με δεδομένο ότι τον συγκεκριμένο πρίγκιπα τον είδαμε κυριολεκτικά για δευτερόλεπτα στην ταινία Snow White and the Seven Dwarves, μη σας φαίνεται χαμηλή η κατάταξη του συγκεκριμένου ζευγαριού. Εξάλλου, πόσο πιο ψηλά να τους βάλουμε, εδώ δεν ξέρουμε αν τον λέγανε Γιώργο, Κώστα, Φίλιππο ή Θανάση – ούτε η Disney δεν είχε ασχοληθεί στοιχειωδώς για να του δώσει όνομα δηλαδή και κάτι μας λέει πως στο βασίλειο ακόμα “Ψιτ” τον φωνάζουν.

 

 

 

 

Pocahontas – Captain John Smith

 

 

Ας πούμε ότι στη συγκεκριμένη ταινία της Disney υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από ό,τι το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, όπως η ίδια η Pocahontas ως η πρώτη Ινδιάνα ηρωίδα της Disney και το εκπληκτικό soundtrack. Επίσης, χώρισαν, τουτέστιν, είναι κλασική περίπτωση που εμπίπτει στην κατηγορία Thank U, Next.

 

 

 

 

Aurora – Prince Phillip

 

 

Κλασικό ζευγάρι που είναι μαζί από το λύκειο και παντρεύονται μόλις τελειώσει αυτός το φανταρικό του. Βέβαια, για να είμαστε σωστοί, είναι ένα αγαπημένο ζευγάρι, με πολλές ρομαντικές στιγμές που μας συγκίνησαν βαθύτατα, άρα αξίζουν να βρίσκονται σε αυτή τη θέση της κατάταξης και όχι χαμηλότερα.

 

 

Cinderella – Prince Charming

 

 

 

Μαζί με την Ωραία Κοιμωμένη και τον πρίγκιπα Φίλιππο, είναι ίσως τα πιο δημοφιλή animated ζευγάρια της Disney, πρωτίστως λόγω ρομαντισμού και νοσταλγίας.

 

 

 

 

Ariel – Prince Eric

 

 

Την ερωτεύτηκε παρότι εκείνη δε μιλούσε και μαζί κατάφεραν να νικήσουν την Ursula και να σώσουν ολόκληρο τον ωκεανό – συνεπώς, τους αξίζει αυτή η θέση στην κατάταξη.

 

 

 

 

Belle – The Beast

 

 

Ναι, προφανώς και την κράτησε όμηρο στο κάστρο του, απειλώντας την πως αν προσπαθήσει να ξεφύγει θα σκότωνε τον πατέρα της, ωστόσο αυτό ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου για το Τέρας. Όπως και να έχει, η Belle είναι η μόνη πριγκίπισσα της Disney που δεν αγάπησε τον Πρίγκιπα, αλλά το Τέρας, εκτιμώντας στοιχεία του χαρακτήρα του όπως το χιούμορ και η αγάπη του για το διάβασμα κι έτσι το συγκεκριμένο ζευγάρι αξίζει αυτή τη θέση της κατάταξης.

 

 

 

 

 

Mulan – Shang

 

 

Eκείνος ερωτεύτηκε μια γυναίκα που ρίσκαρε τη ζωή της για την οικογένειά της κι εκείνη έναν άντρα που δε θα την καταπίεζε ποτέ ώστε να γίνει μια συνεσταλμένη νοικοκυρά σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Όλα τα ζευγάρια της Disney τα αγαπάμε, αλλά έχουμε μια ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτά που αποτελούνται από ανεξάρτητους χαρακτήρες.

 

 

 

 

 

Rapunzel – Flynn

 

 

Εκείνος της έδειξε τον κόσμο και την πήγε στο event που ονειρευόταν από όταν ήταν μικρή, ενώ θυσιάστηκε για να τη σώσει. Εκείνη τον έσωσε με τις μαγικές της ικανότητες και μαζί είναι το “νέο αγαπημένο κλασικό” ζευγάρι της Disney, αποκτώντας έτσι προβάδισμα έναντι των Cinderella-Prince Charming και Aurora-Prince Phillip. Τόπο στα νιάτα, σαν να λέμε.

 

 

 

 

Anna – Kristoff

 

 

Ευτυχώς βγήκε γρήγορα από τη μέση ο Hans και η Anna κατέληξε μαζί με τον καλόκαρδο και αστείο Kristoff, ο οποίος είναι περιπετειώδης, έχει φανταστικό “κατοικίδιο” και, πέρα και πάνω από όλα, σκέφτεται τις ανάγκες της Anna και τις βάζει πάνω από τις δικές του. Ωραίο ζευγάρι, αληθινό, θα μπορούσαμε όλοι να τους έχουμε φίλους μας.

 

 

 

 

Naveen – Tiana

 

 

Όχι μόνο είχαν αποφασίσει να παραμείνουν βάτραχοι για να μπορέσουν να ζήσουν μαζί, αλλά όταν πήραν ξανά την ανθρώπινη μορφή τους, ο Naveen στήριξε την Tiana στα επαγγελματικά της βήματα (και δεν “καθάρισε” απλώς με ένα φιλί, αλλά πιθανότατα τη βοήθησε να πληρώνει και τον ΕΦΚΑ της ως ιδιοκτήτρια εστιατορίου).

 

 

 

 

Simba – Nala

 

 

To συγκεκριμένο love story δεν έχει δοξαστεί όσο του αναλογεί, ενώ πρόκειται για μια από τις συγκινητικότερες ιστορίες της Disney. Δυο παιδικοί φίλοι πουν έχουν χωριστεί κάτω από τραγικές (για τον έναν τουλάχιστον) συνθήκες συναντιούνται ξανά μετά από χρόνια και στο μεταξύ έχουν γίνει δυο ανεξάρτητες (λιονταρίσιες) προσωπικότητες που αγαπιούνται πολύ και που ο ένας βοηθάει τον άλλο με κάθε τρόπο. Simba και Nala είναι ένα από τα πιο υποτιμημένα badass ζευγάρια της Disney.

 

 

 

 

 

Aladdin – Jasmine

 

 

Καθένας αγάπησε τον άλλο γι’ αυτό που ήταν στην πραγματικότητα, κι όχι για τους τίτλους και τα πλούτη του (είτε τα είχε, όπως στην περίπτωση της Jasmine, είτε προσποιούνταν ότι τα έχει, στην περίπτωση του Aladdin). Ο Aladdin, το απλό λαϊκό παιδί των δρόμων της Άγκραμπα είναι καλύτερος από οποιονδήποτε πλούσιο πρίγκιπα, και η Jasmine είναι μια πριγκίπισσα που την ενδιαφέρει η ουσία και ποτέ ο τύπος.

 

 

3 thoughts on “Τα αγαπημένα μας ζευγάρια της Disney σε κατάταξη”
  1. Τέλειο άρθροο! Και εγώ συμφωνώ! Εμένα από αυτά του άρθρου όλα μου αρέσουν αλλά τα αγαπημένα μου είναι Ariel – Prince Eric Belle – The Beast Rapunzel – Flynn

Leave a Reply