«Το Λουλουδιασμένο Στεφάνι της Πρωτομαγιάς!»

«Το Λουλουδιασμένο Στεφάνι της Πρωτομαγιάς!»

Όμορφη μέρα, παιδιά! Σήμερα, θα μάθουμε να φτιάχνουμε ένα αλλιώτικo λουλουδιασμένο στεφάνι της Πρωτομαγιάς!

Υλικά:

  1. μία αυγοθήκη
  2. δύο χαρτιά ή χαρτόνια
  3. μολύβι, γόμα, μαρκαδόρoι (ή ακόμα και τέμπερες και ακρυλικά)
  4. ψαλίδι & κόλλα
  5. μία κορδέλα

Βήμα 1

  • Σχεδιάζουμε με το μολύβι μας στο χαρτόνι έναν κύκλο και έπειτα μέσα στον κύκλο έναν δεύτερο μικρότερο. (Τip: Για να πετύχετε εύκολα το σχήμα του κύκλου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στρογγυλά αντικείμενα που έχετε στο σπίτι όπως για παράδειγμα στρογγυλές πιατέλες ή πιάτα!).
  • Στη συνέχεια, με το ψαλίδι μας, κόβουμε εξωτερικά τον κύκλο. Έπειτα, κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο με μολύβι ή ψαλίδι και κόβουμε και το εσωτερικό τμήμα ώστε να μας μείνει το στεφάνι (Εικόνα 1).

Βήμα 2

Αφήνουμε για λίγο στην άκρη το στρογγυλό μας στεφάνι προκειμένου να αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα πολύχρωμα λουλούδια που θα το στολίσουν! Και όπως θα δείτε στην Εικόνα 1 τα λουλούδια μας θα τα φτιάξουμε από μία απλή αυγοθήκη (ανοικτό, μπεζ χρώμα) που έχουμε στο σπίτι μας - η καθεμία θήκη αντιστοιχεί σε ένα λουλούδι - !

Προσοχή! Εάν δεν έχετε αυγοθήκη μην ανησυχείτε! Μπορείτε να φτιάξετε λουλούδια από απλό χαρτί ή χαρτόνι και να τα χρωματίσετε με τα χρώματα που αγαπάτε (βλ. Εικόνα 2 & 3).

Βήμα 3

Σχεδιάζουμε λοιπόν τα όμορφα, πολύχρωμα λουλούδια μας και τα φυλλαράκια τους επάνω σε ένα χαρτόνι (τα λουλούδια όπως έχουμε αναφέρει μπορεί να είναι φτιαγμένα και από την αυγοθήκη!) (Εικόνα 2 & 3).

Βήμα 4

Εφόσον τα λουλούδια μας είναι έτοιμα, τα κόβουμε και τα κολλάμε επάνω στο στρογγυλό μας στεφάνι! Δεν ξεχνάμε, ανάμεσα στα λουλούδια να κολλήσουμε και τα φυλλαράκια τους (Εικόνα 2 & 3).

Βήμα 5

Το Μαγιάτικο Στεφάνι μας είναι έτοιμο! Μπορούμε να του προσθέσουμε μία κορδέλα ή σχοινί και να το κρεμάσουμε στην πόρτα ή το μπαλκόνι μας ώστε να υποδεχτούμε τον Μάη (Εικόνα 4)!

«Το Λουλουδιασμένο Στεφάνι της Πρωτομαγιάς!»_Μονομμάτου Ειρήνη

 

Leave a Reply