«Η Πασχαλίτσα»

«Η Πασχαλίτσα»

«Η Πασχαλίτσα»_ Μονομμάτου Ειρήνη_1.6.2020

Copyright: Μονομμάτου Ειρήνη, εικαστικός (1.6.2020)

Καλή σας μέρα, παιδιά!

Σήμερα, θα υποδεχτούμε δημιουργικά τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, τον ηλιόλουστο Ιούνιο, φτιάχνοντας μία γλυκιά "πασχαλίτσα" από ένα απλό ρολό χαρτί!

Για αυτή την όμορφη κατασκευή θα χρησιμοποιήσουμε τα παρακάτω υλικά:

 

  1. ένα μικρό ρολό χαρτί
  2. 1 κόλλα λευκό χαρτόνι χοντρό (1-2 κόλλες χαρτί Α4 εναλλακτικά)
  3. μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές
  4. ψαλίδι & κόλλα

Λοιπόν, ξεκινάμε;

1ο βήμα:

Για αρχή, παίρνουμε το χαρτόνι μας (ή μία κόλλα λευκό χαρτί Α4 εάν δεν έχετε εύκαιρο χαρτόνι) και σχεδιάζουμε ένα κυκλικό σχήμα, το οποίο στη συνέχεια τσακίζουμε στη μέση και με το ψαλίδι κόβουμε τα δύο ισομερή ημικύκλια που έχουν δημιουργηθεί. Όπως μπορείτε να δείτε στην Εικόνα 2 βάφουμε τα δύο ημικύκλια με κόκκινο μαρκαδόρο (ή ξυλομπογιές όποιος το προτιμά) και φυσικά δεν ξεχνάμε να βάλουμε τις χαρακτηριστικές μαύρες βουλίτσες της πασχαλίτσας!

2ο βήμα:

Συνεχίζουμε, βάφοντας το κύριο σώμα της πασχαλίτσας (δηλαδή το ρολό) με μαύρο χρώμα προσέχοντας να της αφήσουμε δύο στρογγυλά μεγάλα μάτια (Εικόνα 2). Εναλλακτικά μπορείτε να ζωγραφίσετε τα μάτια της πασχαλίτσας σε μία κόλλα χαρτί και να τα κολλήσετε στην σωστή τους θέση στην επιφάνεια του μαύρου πλέον ρολού! Τέλος, σε ένα κομμάτι από το χαρτόνι μας σχεδιάζουμε τις δύο μακριές κεραίες της και τις βάφουμε με μαύρο χρώμα.

3ο βήμα:

Ήρθε η ώρα να συναρμολογήσουμε την πασχαλίτσα ώστε η μορφή της να ολοκληρωθεί πλήρως! Ακολουθώντας το παράδειγμα της Εικόνας 3, κολλάμε τα δύο "πουά" ημικύκλια (κατά την εικονιζόμενη κλίση στην φωτογραφία) επάνω στο μαύρο της σώμα και στην συνέχεια ολοκληρώνουμε βάζοντας στην πασχαλίτσα τις κεραίες της, τις οποίες και σταθεροποιούμε κολλώντας τις στην εσωτερική πρόσθια όψη του ρολού!

Η πασχαλίτσα μας είναι έτοιμη και μας κοιτάζει όλο απορία!

 

Leave a Reply