«Το μικρό σπίτι με τη γλάστρα»

«Το μικρό σπίτι με τη γλάστρα»

Μονομμάτου Ειρήνη_10.6.2020

«Το μικρό σπίτι με τη γλάστρα»_Μονομμάτου Ειρήνη_10.6.2020

Όμορφη μέρα, παιδιά!

Στη σημερινή μας δημιουργική εργασία θα μάθουμε να φτιάχνουμε ένα σπιτάκι με μία γλάστρα υπό την επιρροή του καλλιτεχνικού κινήματος του κυβισμού. Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

  1. ένα ρολό χαρτί (μικρό)
  2. ένα χαρτόνι χοντρό
  3. ένα λεπτό χαρτόνι
  4. μία κόλλα Α4
  5. μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές
  6. κόλλα και ψαλίδι
  7. συραπτικό

1ο βήμα:

Παίρνουμε το ρολό και με κόλλα το τυλίγουμε με μία κόλλα Α4. Στη συνέχεια παίρνουμε το λεπτό μας χαρτόνι (εγώ χρησιμοποίησα κόκκινο χαρτόνι) και το κόβουμε με το ψαλίδι σε τετράγωνο σχήμα (Εικόνα 1).

2ο βήμα:

Διπλώνουμε δύο φορές (όπως ακριβώς βλέπετε στην Εικόνα 2) το χαρτόνι που έχει τετράγωνο σχήμα δημιουργώντας το αναπαριστώμενο τριγωνικό σχήμα. Έπειτα, από το υπόλοιπο χαρτόνι μας, κόβουμε ένα μακρόστενο κομμάτι και το ενώνουμε με συραπτικό δημιουργώντας έναν κύλινδρο. Κατά τον ίδιο τρόπο δημιουργούμε και έναν ακόμη μικρού μεγέθους κύλινδρο. Στη συνέχεια παίρνουμε το χοντρό μας χαρτόνι και το κόβουμε σε σχήμα κύκλου. Τέλος, κόβουμε μικρά τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια που θα χρησιμεύσουν ως παράθυρα ή και πόρτες.

3ο βήμα:

Όπως βλέπετε στην Εικόνα 3 τσακίζουμε και πατάμε το ρολό χαρτόνι, σπρώχνοντας τις δύο απέναντι πλευρές του προς τα μέσα αφήνοντας τις άλλες δύο απέναντι πλευρές να προεξέχουν.

4ο βήμα:

Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε την σκεπή του σπιτιού με τη γλάστρα! Για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσουμε το λεπτό χαρτόνι που έχουμε διπλωμένο σε τριγωνικό σχήμα. Όπως μπορείτε να δείτε στην Εικόνα 3, με το συραπτικό μας θα κλείσουμε την ανοιχτή του πλευρά αφού πρώτα τοποθετήσουμε στην κορυφή του το μακρύ κυλινδρικό κομμάτι που έχουμε ήδη φτιάξει και το οποίο αποτελεί την καπνοδόχο του σπιτιού.

5ο βήμα:

Είμαστε έτοιμοι να συναρμολογήσουμε τα επιμέρους κομμάτια του ώστε το σπιτάκι μας να ολοκληρωθεί! Για αρχή, τοποθετούμε με κόλλα την στέγη του στερεώνοντας την επάνω στο ρολό χαρτί, στην επιφάνεια του οποίου μπορούμε να κολλήσουμε τα τετράγωνα ή ορθογώνια παράθυρα καθώς και την πόρτα. Έπειτα, κολλάμε το σπιτάκι μας στην κυκλική βάση που έχουμε δημιουργήσει και δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε στο πλάι του το γλαστράκι μας με το ανθισμένο λουλούδι. Τέλος, χρωματίζουμε το σπιτάκι και το στολίζουμε κατά τον τρόπο που μας ευχαριστεί! (Εικόνες 4-5)

Leave a Reply