Ελληνικά

Καλάθι του Πικνίκ

 

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον τρόπο που γεννιέται το φαγητό, να αντιληφθούν τη σημασία της τροφής, να συνειδητοποιήσουν το πλεονέκτημα του σπιτικού φαγητού έναντι του έτοιμου, να αντιληφθούν τη σημασία για το περιβάλλον της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στην εποχή τους, να αντιληφθούν τη σημασία της αποφυγής σπατάλης τροφίμων και να αρχίσουν να επινοούν απλούς τρόπους για να το επιτύχουν, και τέλος, να έρθουν σε επαφή με την υγιεινή διατροφή με βιωματικό τρόπο.

Ανήκει στην θεματική: Φροντίζω το περιβάλλον (υποθεματική: Οικολογία- Παγκόσμια και Φυσική κληρονομιά)

Μέσα από την αφήγηση, τη ζωγραφική και την συζήτηση με ενδεικτικά ερωτήματα τα παιδιά έφτιαξαν ένα βιβλιαράκι με την ιστορία ενός φρούτου/λαχανικού. Έφτιαξαν φρουτοσαλάτα που την μοιράστηκαν στο δεκατιανό, και είπαν αυθόρμητα τις ιδέες τους σχετικά με τα πλεονεκτήματα του σπιτικού φαγητού. Έφτιαξαν ανθότυρο από κατσικίσιο γάλα και το γεύτηκαν με ψωμάκι και μέλι. Έπαιξαν το αυτοσχέδιο παιχνίδι "Tutti Frutti", καθώς και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι σχετικό με την αποφυγή της σπατάλης τροφίμων.
Τέλος, κατασκεύασαν το πιάτο της υγιεινής διατροφής (σχεδίασαν, χρωμάτισαν, έκοψαν και κόλλησαν σε χάρτινο πιάτο υγιεινά τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά από γκοφρέ και χαρτιά).