ΠΕΙΡΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Πειρατικές εργασίες

Καλημέρα μικρές μου πειρατίνες και μικροί μου πειρατές,

Σήμερα θα σας προτείνω να ακούσετε ένα υπέροχο παραμύθι του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου. Θα σας το διαβάσει ο ίδιος ο συγγραφέας!!!

Το βιβλίο λέγεται «Οι καλοί και οι κακοί πειρατές». Στην αρχή του βίντεο σας προτείνει μια όμορφη κατασκευή, να κατασκευάσετε το δικό σας πειρατικό σπαθί κι αμέσως μετά να απολαύσετε την αφήγηση του παραμυθιού...

Πατήστε τον σύνδεσμο :

https://youtu.be/ynBXVx-rl8U

ΠΕΙΡΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ:

  1. Μάθετε να γράφετε σωστά τον τίτλο του βιβλίου  κι έπειτα δημιουργήστε το δικό σας εξώφυλλο!

Σε ένα λευκό χαρτί γράψτε τον τίτλου του βιβλίου (χωρίς να το βλέπετε από κάπου! Είπαμε το μάθατε σωστά  ) και γίνετε εικονογράφοι! Ζωγραφίστε τους καλούς και τους κακούς πειρατές όπως θέλετε εσείς!

Σημείωση: Προσέξατε πως βάζουμε οι (όμικρον γιώτα) στα πολλά;

οι καλοί, οι κακοί, οι  πειρατές

Η λέξη πειρατής γράφεται με ει (έψιλον γιώτα). Πρέπει να το θυμάσαι για να είσαι σωστός πειρατής!!

  1. Γράψτε μια πρόταση με τη λέξη πειρατής.
  2. Αλλάξτε το τέλος του βιβλίου! Γράψτε 2-3 προτασούλες προτείνοντας το δικό σας τέλος της ιστορίας! Γίνετε συγγραφείς!
  3. Παίξτε με την οικογένειά σας παιχνίδι ρόλων! Γίνετε κακοί πειρατές και προσπαθήστε να προκαλέσετε και να φοβίσετε τους καλούς. Οι καλοί θα απαντάνε χωρίς φόβο και με χιούμορ! Αλλάξτε ρόλους αμέσως μετά!

π.χ. -Μαμά θα σου πάρω το καλό τραπεζομάντιλο και θα το λερώσω!!

-Ααααα μήπως να κάνουμε πικ νικ και κάτω να το στρώσω;

 

Καλοί μου πειρατές και καλές μου πειρατίνες!

Αυτό το βιβλίο μου αρέσει πολύ επειδή είναι αστείο κι έχει ένα πολύ δυνατό μήνυμα!!! Όσο και να μας προκαλεί κάποιος, όσο και να θέλει να μας τρομάξει ή να μας κάνει κακό εμείς αντιδρούμε με χιούμορ, απαντάμε χωρίς φόβο, δείχνουμε ανωτερότητα κι αλληλεγγύη. Τους προκαλούμε και τους προσκαλούμε να γίνουν κι αυτοί καλοί πειρατές! Έτσι μέσα μας ξέρουμε πως όσο κι αν θέλουν κάποιοι να μας παρασύρουν ή να μας κάνουν να νιώσουμε άσχημα εμείς είμαστε δυνατοί, είμαστε καλοί και δεν αφήνουμε κανέναν να μας κατατροπώσει!! Γερά λοιπόν στο πλοίο μας, κρατάμε τις δυνάμεις μας, το χαμόγελό μας και τον καλό μας εαυτό!

 

Καλό σας ταξίδι,

η Πειρατίνα Ράνια

Leave a Reply