6.12.2021

Γλώσσα: Ξεκινήσαμε το κεφάλαιο "Μήλα και καμήλα" σελ. 50. Εκμάθηση Ηη. Για να το ξεχωρίζουν το λέμε το η του ήλιου και το ι το ι του ιπποπόταμου (μέχρι να μάθουν την αλφαβήτα και το όνομα κάθε γράμματος. Τώρα μαθαίνουμε τις φωνές τους. ) Ορθογραφία όποιο παιδί έχει λέξη  λάθος και έχω βάλει κουκίδες την γράφει 3 φορές για να τη μάθει π.χ. είναι

Κάναμε τις 2 σελίδες από Β.Μ. Κυκλώσαμε τα Ηη στο τραγούδι στη δεύτερη σελίδα. Ξεκινήσαμε να γράφουμε το Ηη στο Τ.Ε στο αντίστοιχο μάθημα.

Εργασίες: Ανάγνωση τα σκιασμένα (κάνω πολλές φορές ανάγνωση). Θέλω να δω το λουλούδι με τα πέταλα. Κάθε φορά που διαβάζω βάζω ένα πέταλο στο λουλούδι που φτιάχνω. Προσπαθώ να το διαβάσω τόσες φορές που να ακούγομαι όμορφα (δείχνουμε βέβαια πάντα ανακατεμένες λέξεις ή προτάσεις για να αποφύγουμε να το έχουν μάθει απλά παπαγαλία)

Γραφούλης τις 2 σελίδες με το Ηη. Μαθαίνω ορθογραφία τις φωνούλες, τη  λέξη και την πρόταση που έχει ο γραφούλης.

Μαθηματικά: Δουλέψαμε την αριθμογραμμή που έχουμε στα θρανία μας για να  δούμε αν έχουμε κάνει σωστά την άσκηση που είχαμε στο πράσινο τετράδιο. π.χ 5 +      = 8

Ξεκινάμε από το 5 στην αριθμογραμμή και βλέπουμε πόσα βήματα θέλουμε μέχρι να φτάσουμε στο 8

Αριθμογραμμή

Θα κάνουμε τις επόμενες μέρες και άλλες ασκήσεις με  αριθμογραμμή και θα τους δώσω και μια για το σπίτι για το γραφείο τους.

Εργασίες: Στο Τ.Ε  έχουμε τη άσκ. 2 από το κεφάλαιο 14.

  • Υπεύθυνη Δήλωση για θέατρο 23 Δεκεμβρίου. Τα χρήματα δε τα θέλουμε άμεσα. Χρειαζόμαστε τις δηλώσεις μόνο για να δούμε πόσα παιδιά θα έρθουν.

Leave a Reply