Για την Τρίτη 11/3

Γλώσσα: Στην τάξη μοιράσαμε τους ρόλους και κάναμε την ανάγνωση. Στη συνέχεια ολοκληρώσαμε τις ασκήσεις από το Τ.Ε.. Μιλήσαμε για τον Αίσωπο , τα παραμύθια του και είδαμε τον τζίτζικα και τον μέρμηγκα .

Για το σπίτι: Ανάγνωση το φυλλάδιο 24 και ασκήσεις στο κόκκινο τετράδιο. Μην αγγίζετε! Έχει αγκάθια!  (τη σελίδα 4 και 5)

Μαθηματικά: Στην τάξη μπήκαμε στο κεφάλαιο 42, τα προηγούμενα θα τα δουλέψουν με τις φοιτήτριες. Ο κύριος τρόπος που δουλεύουμε είναι τα πολλά στο κεφαλάκι και τα λίγα στο χεράκι. Σε αυτό το μάθημα δουλέψαμε και τη σύνθεση πατώντας στη δεκάδα. Σιγά σιγά τα παιδιά θα μπουν στο νόημα αλλά προς το παρόν δυσκολεύονται και δεν υπάρχει λόγος πίεσης.

Για το σπίτι: Ασκήσεις στο μπλε τετράδιο Προσθέσεις με υπέρβαση της Δεκάδας, κεφ. 42 (1)    (μόνο την 1η σελίδα)

Μελέτη Περιβάλλοντος:  Μιλήσαμε για τα νησιά , συζητήσαμε για τους χάρτες και τις εικόνες του και με τις ασχολίες των ανθρώπων που ζουν σε νησί.

Leave a Reply