ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΕ.Λ. ΠΑΜΦΙΛΩΝ ΜΕ Π.ΕΠΑ.Λ. ΞΑΝΘΗΣ

Στο πλαίσιο πενθήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης του ΓΕ.Λ. Παμφίλων στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε δια ζώσης συνάντηση των εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό έργο Λ.Α.Δ.Ι. (Λιόδεντρα-Αιωνόβια-Διαχρονικής-Ιστορίας), με εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες του Π.ΕΠΑ.Λ. Ξάνθης, με σκοπό τη μεταξύ τους γνωριμία, επικοινωνία και συνεργασία σε κοινές δράσεις.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, στο χώρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Τα δύο Σχολεία συμμετείχαν στην ξενάγηση στο Πειραματικό & Εκπαιδευτικό Ελαιουργείο του Εργαστηρίου Τεχνολογίας και Ελέγχου Ποιότητας του ελαιολάδου και λιπαρών υλών, από την Υπεύθυνη Καθηγήτρια του Τμήματος, Κα Καλογιάννη Ελένη.

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες των δύο Σχολείων ξεναγήθηκαν από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Κα Δημητρέλη Γεωργία, στο Βιομηχανικό Εργαστήριο του Τμήματος και παρακολούθησαν τις γραμμές παραγωγής προϊόντων και τις διεργασίες σχετικά με τον ποιοτικό έλεγχο και τη θρεπτική αξία του ελαιολάδου.

Τέλος, εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες των δύο Σχολείων επικοινώνησαν μεταξύ τους και αντάλλαξαν δώρα ως αναμνηστικά της κοινής τους επίσκεψης και συνεργασίας.

Δείτε παρακάτω την παρουσίαση της συνάντησης: