Για το σιρόπι:
330 γρ. νερό
450 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 στικ κανέλα
φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για το κανταΐφι:
120 γρ. καρύδια
120 γρ. φιστίκια Αιγίνης
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο
180 γρ. κουβερτούρα λευκή
500 γρ. κανταΐφι
400 γρ. βούτυρο λιωμένο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 150°C στον αέρα.
Για το σιρόπι:
Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τις φλούδες του πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση και διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για το κανταΐφι
Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα καρύδια, χτυπάμε μέχρι να σπάσουν ελαφρώς, και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα φιστίκια μαζί με την κανέλα και το γαρίφαλο, και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν ελαφρώς. Τα μεταφέρουμε στο μπολ με τα καρύδια.
Ψιλοκόβουμε τη λευκή κουβερτούρα, την προσθέτουμε στο μπολ με τους ξηρούς καρπούς, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ξάνουμε καλά το κανταΐφι για περίπου 5 λεπτά.
Χωρίζουμε το κανταΐφι σε 3 ίσα μέρη. Καλύπτουμε τα 2 μέρη με μια πετσέτα την οποία ραντίζουμε με λίγο νερό από πάνω, για να τα διατηρήσουμε φρέσκα.
Το ένα μέρος που κρατήσαμε, το χωρίζουμε σε 7 ίσα μέρη.
Τα απλώνουμε στον πάγκο, σε σχήμα φωλιάς, τα βουτυρώνουμε, ρίχνουμε μία κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο, και τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί 28×35 εκ., φροντίζοντας να αφήνουμε ένα μικρό κενό μεταξύ των κομματιών.
Πασπαλίζουμε με βούτυρο το κάθε κομμάτι.
Επαναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία και για τα άλλα 2 μέρη από το κανταΐφι, που έχουμε αφήσει στην άκρη.
Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ½ ώρα.
Σιροπιάζουμε το γλυκό όσο είναι ζεστό με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά με 1 ώρα για να ρουφήξει όλο το σιρόπι.
Σερβίρουμε.