Πράγματα που ίσως να μην ήξερες για τον κόσμο – Part 2 – Σκύλοι

Ώρα για Ρart 2! Να σημειωθεί ότι δεν δημιουργείται κανένα άρθρο τα περισσότερα Σαββατοκύριακα.

1. Ο οργανισμός του σκύλου δεν μπορεί να αλλάξει (μεταβολίσει) τη θεοβρωμίνη, οπότε πρέπει να απαγορεύεται αυστηρά να φάει ο σκύλος σοκολάτα ή κακάο. Ο λόγος; Αυτό προκαλεί το εξής σύνδρομο (δηλητηρίαση από σοκολάτα) και μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

2. Στο σάλιο του σκύλου δεν περιέχεται άμυλος (αμυλάση), το ένζυμο που χρειάζεται για τη διάσπαση του αμύλου. Γι' αυτό, η διατροφή του πρέπει να είναι πλούσια σε τρόφιμα όπως οι υδατάνθρακες και τα ιχνοστοιχεία.

3. Ο σκύλος μπορεί να μάθει τη σημασία 60 έως και 100 λέξεων. Π.χ όταν του λέμε ''πάμε'' ο σκύλος ξέρει ότι θα πάει βόλτα και μπορεί ακόμη και να μας φέρει να του φορέσουμε και το λουρί του.

4. Ορισμένες τροφές που καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες από το σκύλο μπορούν να αποδειχθούν τοξικές για αυτόν. Κάτι τέτοιες τροφές είναι τα αβοκάντο, τα κρεμμύδια ή τα σκόρδα.

5. Ο σκύλος διαθέτει περίπου 1.700 (γ)ευστικούς κάλυκες, ενώ ο άνθρωπος περίπου 9.000. Οι γευστικοί κάλυκες για την αίσθηση του γλυκού ανταποκρίνονται στη φουρανεόλη, η οποία βρίσκεται σε πολλά πράγματα (φρούτα) και στις ντομάτες.

σας Κι εμένα μου άρεσε !

 

Leave a Reply