10 πράγματα που δε γνωρίζατε για το Frozen

1.Ο Walt Disney ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στο concept της ταινίας το 1943, και της είχε δώσει τον αρχικό τίτλο The Snow Queen. Tελικά το studio αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά με την ξεχασμένη αυτή ιδέα που βασίστηκε στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν μετά την επιτυχία που σημείωσε το Tangled το 2010.

 

 

 

2.Τα ονόματα των πρωταγωνιστών, Hans, Kristoff, Anna και Sven αποτελούν φόρο τιμής στον Άντερσεν και το έργο του που τόσες φορές έχει εμπνεύσει τον κόσμο της Disney.

 

3.Η σκηνοθέτιδα Jennifer Lee είναι η πρώτη γυναίκα που σκηνοθέτησε ταινία μεγάλου μήκους της Disney.

 

 

4.Η ομάδα σχεδιασμού έφτιαξε ένα πρόγραμμα που δημιούργησε πάνω από 2000 διαφορετικές χιονονιφάδες, ώστε στην πτώση τους να φαίνονται όσο πιο ρεαλιστικές γίνεται. Εξίσου εντυπωσιακό είναι το ότι η κοτσίδα της Elsa αποτελείται από 420.000 ψηφιακές τρίχες και χρειάστηκε ένα νέο software για να δημιουργηθεί.

 

5.Έμπνευση για το παλάτι της Elsa ήταν το ξενοδοχείο από πάγο που επισκέφτηκε η ομάδα σχεδιασμού παραγωγής της ταινίας στο Κεμπέκ του Καναδά, ενώ συνολικά για τη δημιουργία της Arendelle έμπνευση ήταν η Νορβηγία και τα τοπία της.

 

 

 

6.Ο Josh Gad αυτοσχεδίασε στις περισσότερες ατάκες του Olaf, καθώς προσπαθούσε να κάνει τους παραγωγούς να γελάσουν.

 

7.Η Elsa θα ήταν αρχικά η κακιά της ιστορίας που θα έριχνε την κατάρα της στην Arendelle, ωστόσο σταδιακά στη Disney άλλαξαν γνώμη και αποφάσισαν η ιστορία να πάρει τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα.

 

 

8.Μια ομάδα πενήντα ανθρώπων εργάστηκε για τη δημιουργία της σκηνής όπου η Elsa δημιουργεί το παλάτι της, καθώς κάθε κάδρο χρειάστηκε τουλάχιστον 30 ώρες για τη δημιουργία του.

 

9.To τραγούδι Let it Go γράφτηκε σε λιγότερο από μια μέρα, μετά τη βόλτα που έκαναν οι Robert Lopez και Kristen Anderson-Lopez σε ένα πάρκο στο Μπρούκλιν.

 

 

10.Το ντουέτο της Anna με τον Hans είναι το πρώτο ανάμεσα σε μια πριγκίπισσα της Disney και έναν villain.

9 comments on “10 πράγματα που δε γνωρίζατε για το Frozen

  1. Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες! Δεν χρειάζεται καν να αναφέρω ότι δεν ήξερα καμία!😂

  2. Από την μία θα το χαρακτήριζα ως ”η άχρηστη πληροφορία της ημέρας” διότι κανένας δεν θα με ρωτήσει π.χ. πως βγήκε το τραγούδι let it go ή από τι αποτελείται η κοτσίδα της Έλσα αλλά από την άλλη, είναι μερικά πράγματα που δεν τα γνώριζα και τώρα πιάνουν τσάμπα χώρο στον εγκέφαλό μου. Ναι, εντάξει πλάκα κάνω. Πολύ καλό άρθρο, συγχαρητήρια για την αναζήτηση, την επιλογή και την σύνδεση των πληροφοριών.

  3. τα ήξερα όλα εκτός από το 5 και το 6 🙂 τέλειο άρθρο μπράβο!!!👌👍👏

Leave a Reply