Επείγουσα ανακοίνωση: Ψεύτικο e-mail μπορεί να χακάρει τον λογαριασμό σας

Καλησπέρα σας. Ξέρω πως έχω σταματήσει να ανεβάζω άρθρα όμως αυτό συμβαίνει διότι οι σχολικές μου υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές αυτή την χρονιά και δεν υπάρχει καθόλου χρόνος. Όμως, ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι πολύ σημαντικός και θα ήθελα πολύ να το κοινοποιήσετε.

Όπως όλοι ξέρετε, μαζί με την εγγραφή σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, δημιουργείται αυτόματα ένα e-mail για όλους τους μαθητές. Εκεί, έλαβα, περίπου πριν ενάμισι μήνα, ένα mail με θέμα: "Ειδοποίηση λογαριασμού, επαλήθευση του λογαριασμού σας" και υποτίθεται πως ήταν από το ΠΣΔ. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει ειδοποίηση πως το συγκεκριμένο e-mail είναι ψεύτικο και δεν πρέπει ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να δώσετε τους κωδικούς σας. Πιο κάτω, σας έχω αναλυτικά το mail σε φωτογραφία ώστε, αν λάβετε κι εσείς κάτι αντίστοιχο, να μπορείτε να το αναγνωρίσετε.

Θα εκτιμούσα πολύ να το κοινοποιούσατε στα blog σας και στις κυψέλες που συμμετέχετε ώστε όλοι οι λογαριασμοί μας να μείνουν ασφαλείς και να μην προκύψει κάποια δυσάρεστη έκπληξη.

Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας. Γράψτε και εσείς στα σχόλια αν σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο .

8 comments on “Επείγουσα ανακοίνωση: Ψεύτικο e-mail μπορεί να χακάρει τον λογαριασμό σας

  1. Δεν ξέρω αν το πιστεύεις, αλλά δεν μου έχει στείλει κανείς τίποτα. Είδα το άρθρο σου και σχεδόν μιάμιση μέρα μετά μου ήρθε και εμένα το ίδιο email. Από από τη στιγμή που απλά άνοιξα το e-mail γίνεται να μου χακάρουν τον λογοριασμό;;

    1. Δεν είμαι σίγουρη, αλλά νομίζω όχι. Αν και, γενικά, κάποια junk μπορεί να περιέχουν ιούς, οπότε καλό είναι να μην ανοίγουμε άγνωστα μέιλ. Προσωπικά, δεν έχω παρατηρήσει κάποια αλλαγή ή κάποια περίεργη κίνηση στο προφίλ μου, αλλά δεν μπορώ να σου απαντήσω απόλυτα.

Leave a Reply