Cisco Webex

Η Cisco Webex είναι Αμερικανική εταιρεία που αναπτύσσει και παρέχει συστήματα διαδικτυακών διασκέψεων. Ιδρύθηκε ως WebEx το 1995 και συγχωνεύθηκε με την Cisco Systems το 2007. Η έδρα της βρίσκεται στο Milpitas της Καλιφόρνια.

Τα προϊόντα της είναι Webex Meetings, Webex Teams, Training Center, Event Center, Support Center, Sales Center, MeetMeNow, PCNow, Webex AIM Pro Business Edition, Webex WebOffice και WebEx Connect.

Τα συστήματα της Webex δημιουργήθηκαν υπό την αιγίδα της πλατφόρμας MediaTone και υποστηρίχθηκαν από τη Webex MediaTone Network, [1] ένα παγκόσμιο δίκτυο που προορίζεται για χρήση με προγράμματα κατά παραγγελία. Το δίκτυο σχεδιάστηκε από τον Shaun Bryant και τον Zaid Ali Sr, Network Architect, για να είναι μια από τις πρώτες πλατφόρμες SaaS στο Διαδίκτυο.

Ιστορία

Ιδρύθηκε ως WebEx το 1995 και συγχωνεύθηκε με την Cisco Systems το 2007. Η έδρα της βρίσκεται στο Milpitas της Καλιφόρνια. Τον Ιούλιο του 2006, η AOL και η Webex ξεκίνησαν μια επιχειρηματική έκδοση του λογισμικού ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, με πρόσθετες δυνατότητες. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2006, η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια να προσφέρει μια διαδικτυακή πλατφόρμα "mashup" συνεργασίας που ονομάζεται "Webex Connect".

Στις 15 Μαΐου 2020, η διευθύνων σύμβουλος της Cisco Webex, Kelly Kramer, ανέφερε ότι τον Απρίλιο του 2020, πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου συμμετείχαν σε συσκέψεις με τα προϊόντα της εταιρείας που ισοδυναμούσε με 25 δισεκατομμύρια λεπτά συναντήσεων.[2]

Τον Σεπτέμβριο του 2020, η Cisco λάνσαρε μια νέα πλατφόρμα, τη Webex Classroom.

 

Leave a Reply