Ιαπωνία

Πρωτεύουσα: (Τόκιο)

Ιστορία

Το Τόκιο αρχικά ήταν ένα ψαροχώρι το οποίο ονομαζόταν Έντο, το οποίο οχυρώθηκε για πρώτη φορά τον 12ο αιώνα. Το 1457 κατασκευάστηκε το κάστρο του Έντο. Η ακμή του Τόκιο συνδέεται κατά ένα μεγάλο μέρος με δύο άτομα: τον Τοκουγκάβα Ιεγιάσου και τον αυτοκράτορα Μεϊτζί. Το 1603, μετά την ενοποίηση της Ιαπωνίας, ο Σογκούν Τοκουγκάβα κατέστησε το Έντο (το σημερινό Τόκιο) βάση του, ξεκινώντας έτσι την Περίοδο Έντο της ιστορίας της χώρας. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πόλεμου το Τόκιο βομβαρδίστηκε με βόμβες εμπρησμού. Την νύχτα της 23ης προς την 24η Φεβρουαρίου 1945 στο Τόκιο έπεσαν οι πρώτες εμπρηστικές βόμβες, καταστρέφοντας πάνω από 2 τ.χλμ. της πόλης. Όμως η μεγαλύτερη και πιο καταστροφική επιδρομή πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Μαρτίου του ίδιου έτους. Τα αποτελέσματα αυτής της πύρινης λαίλαπας ήταν να καταστραφούν 250 χιλιάδες κτίρια.

Η ενέργεια αυτή έφερε την κωδική ονομασία «Meetinghouse».

Η πόλη ξαναχτίστηκε μετά τον πόλεμο και το 1964 φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Τόκιο επιλέχτηκε να φιλοξενήσει ξανά τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020.

Τόκιο | Air Champion24

Αξιοθέατα της πρωτεύουσας:

Ο Πύργος του Τόκιο είναι πύργος τηλεπικοινωνιών και παρατηρητήριο ο οποίος βρίσκεται στο Τόκυο. Ο πύργος έχει ύψος 333 μέτρα και είναι η δεύτερη ψηλότερη κατασκευή στην Ιαπωνία. Το βάρος του είναι περίπου 4000 τόνι. Όταν ο ουρανός είναι καθαρός φαίνεται και από τα δύο παρατηρητήρια το όρος Φούτζι. Στη βάση του Πύργου υπάρχει η Foot Town. Ένα κτήριο 4 επιπέδων με μουσεία, εστιατόρια, μαγαζιά κλπ. Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε το Ενυδρείο για να δείτε μια μεγάλη ποικιλία πανέμορφων και σπάνιων ψαριών από διάφορες θάλασσες του πλανήτη, το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων με γνωστές φιγούρες όπως οι Beatles, Ιάπωνες αστροναύτες, ακόμα και ο Χριστός με τους μαθητές του στο Μυστικό Δείπνο και το Μουσείο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες.

TouristSecrets | Tokyo Tower - All You Need To Know | TouristSecrets

 

 

Leave a Reply