Σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία (Webex)

Τι παράξενα που κύλησαν οι τελευταίοι μήνες….. Όλοι μας ζήσαμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Μπορώ να πω και ωραία. Όλοι δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε πως θα κάναμε μάθημα στον υπολογιστή, ούτε στα βιβλία επιστημονικής φαντασίας δεν θα το διαβάζαμε. Κι όμως ένας τόσο δα μικρός ιός μας άλλαξε τη ζωή από την μια στιγμή στην άλλη. Μας κράτησε μακριά από το σχολείο μας, τους καθηγητές μας, τους φίλους και τους συμμαθητές μας. Μας άρεσε λίγο αυτό δεν μπορώ να πω. Δεν πιστεύαμε όμως ότι θα κρατούσε και τόσο πολύ. Χαρήκαμε όλοι που γυρίσαμε πίσω που είδαμε πρόσωπα που δεν βλέπαμε τόσο καιρό δηλαδή μόνο μάτια κάτω από τις μάσκες. Ευχή όλων μας λοιπόν όλα αυτά που ζήσαμε να μην ξανασυμβούν. Και σύντομα να βγάλουμε τις μάσκες για να φύγει ολοκληρωτικά αυτό το μεγάλο κακό από την πατρίδα μας και από ολόκληρο τον κόσμο!

                                                             

Χριστούγενννα!

Χριστούγεννα! Μια γιορτή χαράς, αγάπης και προσφοράς, από της μεγαλύτερές μας γιορτές! Χριστούγεννα! Γεννήθηκε ο Χριστός! Γιατί αυτό είναι το πραγματικό νόημα της μεγάλης αυτής γιορτής. Όχι τα λαμπάκια τα στολίδια τα δέντρα. Ναι όμορφα είναι και αυτά αλλά δεν είναι αυτά τα πιο όμορφα. Υπάρχουν άλλα ομορφότερα η προσφορά σε κάποιον φτωχό, η αγάπη σε κάποιον που πονά, η παρηγοριά σε κάποιον που τα έχει χάσει όλα εκτός από την Ελπίδα που θα του χαρίσεις εσύ. Να δώσεις λίγο από το χαρτζιλίκι σου σε ένα παιδί που οι γονείς του δεν έχουν λεφτά ούτε για τα απαραίτητα ή που δεν έχει γονείς. Ας στερηθούμε εμείς κάτι από τα πολλά που έχουμε γιατί μπορούμε και δίχως αυτά και ας δώσουμε κάτι σε κάποιον που τα χρειάζεται και αυτά για να μπορέσουμε να χαρούμε όλοι. Επίσης το πιο σημαντικό είναι να πάμε στην εκκλησία να πάρουμε μέσα μας Σώμα και Αίμα Χριστού. Αυτό είναι για μένα τα Χριστούγεννα!!

Πόντος

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέρεται ευρέως στις σφαγές και τους εκτοπισμούς εναντίον Ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του Πόντου που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων και των εθνικιστών του Κεμάλ κατά την περίοδο 1914-1923. Τα γεγονότα αυτά κατέληξαν στην εξαφάνιση του ελληνικών κοινοτήτων από την περιοχή όπου διαβιούσαν επί τρεις χιλιετίες.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για αυτές τις πράξεις των Νεότουρκων ήταν η εκτόπιση, η εξάντληση από έκθεση σε κακουχίες, τα βασανιστήρια, η πείνα και η δίψα, οι πορείες θανάτου στην έρημο και συχνότατα οι εν ψυχρώ δολοφονίες ή εκτελέσεις. Ο αριθμός των θυμάτων σύμφωνα με τις περισσότερες Ελληνικές, αλλά και κάποιες ξένες, πηγές υπολογίζεται σε πάνω από 300.000 (το Κεντρικό Συμβούλιο Ποντίων στη Μαύρη Βίβλο του κάνει αναφορά σε 353.000 θύματα). Υπάρχουν ωστόσο και άλλες μεμονωμένες πηγές που κατεβάζουν τα θύματα σε περίπου 100 ως 150 χιλιάδες άτομα Οι επιζώντες κατέφυγαν στον Άνω Πόντο και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, στην Ελλάδα.

 

Μεσογειακή αναιμία

Η μεσογειακή αναιμία ή θαλασσαιμία είναι κληρονομική αυτοσωμική υπολειπόμενη νόσος, η οποία εντοπίζεται κυρίως στην περιοχή της Μεσογείου Θάλασσας. Στη Μεσογειακή αναιμία η γονιδιακή ατέλεια, η οποία μπορεί να είναι έλλειψη σε γονίδιο ή μετάλλαξη, έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη σύνθεση ή ακόμα και τη μη σύνθεση μιας εκ των σφαιρινών (α και β), οι οποίες σχηματίζουν την αιμοσφαιρίνη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την σύνθεση μη φυσιολογικών μορίων αιμοσφαιρίνης και επομένως να προκληθεί αναιμία, το χαρακτηριστικότερο γνώρισμα της νόσου.

Η θαλασσαιμία αποτελεί μία ποσοτική βλάβη και συγκεκριμένα στη μειωμένη σύνθεση των σφαιρινών που αποτελούν την αιμοσφαιρίνη, ενώ αντίθετα η δρεπανοκυτταρική αναιμία προκαλείται από την ποιοτική βλάβη των παραγόμενων σφαιρινών. Η θαλασσαιμία είναι αποτέλεσμα της μειωμένης παραγωγής των φυσιολογικών σφαιρινών της αιμοσφαιρίνης, που οφείλεται σε μεταλλάξεις των φυσιολογικών γονιδίων που τις κωδικοποιούν.

                                                                     

Μουσική!

Δεν ξέρω αν ασχολείσαι με την μουσική αλλά η άποψή μου είναι πως σίγουρα την έχεις αγαπήσει!Είναι ωραίο να μαθαίνεις κάτι που μάθαιναν και αγάπησαν και άλλοι άνθρωποι πολλά χρόνια πριν γεννηθείς! Είναι αλήθεια πολύ εντυπωσιακό. Ακόμα αν δεν έχεις ασχοληθεί μέχρι στιγμής σίγουρα θα σου αρέσει γιατί είναι κάτι το μοναδικό και το απεριόριστο. Γιατί είναι απεριόριστο; Μα φυσικά γιατί κάνεις δεν μπορεί να σε σταματήσει!Έχεις δει πόσο μεγάλα μουσικά άλματα έχουν καταγραφεί στην ιστορία της;Αν ύστερα από λίγο όμως δεν σου αρέσει μην δόσεις σημασία γιατί θα το μετανιώσεις. Δεν μπορώ να σου περιγράψω την χαρά που θα πάρεις μετά την πρώτη σου επιτυχή συναυλία!Κανείς δεν μπορεί να την εξηγήσει αλήθεια σου λέω είναι ανεξήγητη και δυσεύρετη. Θες να την δοκιμάσεις;Δική σου επιλογή και απόφαση εγώ πάντως σου το είπα!

Επτά φράσεις μεγάλων ανθρώπων για τη μουσική – Artigo

Διάβασε ένα βιβλίο!

Ένα βιβλίο! Αλήθεια έχεις σκεφτεί ποτέ τι μπορούν να σου προσφέρουν μερικές δεμένες σελίδες;Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι αυτό που τόσο καιρό δεν το έχεις δώσει σημασία μπορεί να σε κάνει σπουδαίο!Μόνο που πρέπει λιγάκι να προσέχεις το βιβλίο σου διότι μπορεί να σου κάνει κακό. Σου έχει περάσει μήπως ποτέ απ' το μυαλό το γεγονός ότι άμα το έδινες σημασία θα σου έδινε και αυτό εξιστορώντας σου την ιστορία του ή την περιπέτειά του!Ήξερες ότι διαβάζοντας μία εγκυκλοπαίδεια θα μπορούσες να ταξιδέψεις χωρίς να κουνηθείς από την θέση σου σε κόσμους μακρινούς, σε κόσμους δικούς σου και ξεχωριστούς ή σε κόσμους που ο άνθρωπος ακόμα δεν έχει πατήσει ακόμα το πόδι του και να είσαι ΕΣΥ ο πρώτος χάρη σε αυτό το βιβλίο!Δεν είναι απίθανο μπορείς να το κάνεις αν κόψεις τον άχρηστο χρόνο που κάθεσαι στο ίντερνετ και πάρεις ένα βιβλίο λογοτεχνικό ή μια εγκυκλοπαίδεια και κάτσεις στον αγαπημένο σου χώρο αγκαλιά με τον νέο σου φίλο. Γίνε και εσύ φίλος του και πίστεψέ με δεν θα βγεις χαμένος αλήθεια σου λέω όλοι οι φίλοι του μόνο κερδισμένοι βγήκαν. Θα κάνεις αυτό το δώρο στον εαυτό σου;Η επιλογή είναι δική σου!

Ψήφισε και εσύ το αγαπημένο σου βιβλίο! | in.gr

Covid-19

Η ασθένεια κορονοϊού 2019 επίσης γνωστή ως οξεία αναπνευστική νόσος 2019-nCoV, είναι μία μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από τον κορονοϊό SARS-CoV-2. Ο ιός και η ασθένεια που προκαλεί πρωτοεντοπίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας στα τέλη του 2019 και τους επόμενους μήνες εξελίχθηκε σε πανδημία.

Συχνότερα συμπτώματα είναι ο πυρετός, ο βήχας (συχνότερα ξηρός και λιγότερο συχνά παραγωγικός δηλαδή με απόχρεμψη) και η δύσπνοια. Μυικοί πόνοι, φλέγματα, πονόλαιμος, ρινική καταρροή, ανοσμία, κεφαλαλγία και διάρροια είναι λιγότερo συχνά. Ενώ οι περισσότεροι ασθενείς παρουσιάζουν ήπια συμπτωματολογία, σε ορισμένους η ασθένεια εξελίσσεται σε ιογενή πνευμονία, η οποία στις βαρύτερες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια (σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας των ενηλίκων-ARDS), σηπτικό σόκ (σηπτική καταπληξία) ή σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας.

Ο κορονοϊός και οι αλλαγές στην αγορά εργασίας | Liberal.gr

(Από Βικοιπαίδεια)