Δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου, 2020
ΠΑΝΚΕΙΚΣ
Η καλύτερη συνταγή με όλα τα μυστικά, για αυθεντικά, αφράτα pancakes, με μοναδική ζύμη, με τη σωστή υγρασία και γεύση αξεπέραστη! Φτιάξτε τα εύκολα και γρήγορα για πρωινό, για brunch, για επιδόρπιο
Εκτέλεση
Για να γίνει λεία η ζύμη για τα pancakes, όλα τα υλικα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στο τέλος της συνταγής, δες πώς θα φτιάξεις και φανταστικά πάνκεικς με καραμελωμένο μπέικον και διάβασε όλα τα μυστικά μου!
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.
Με αυγοδάρτη χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι έως ότου διαλυθούν. Προσθέτουμε το ξινόγαλο και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο και κρύο βούτυρο.
Ρίχνουμε το μείγμα του ξινόγαλου με το γάλα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός για τα pancakes.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βουτυρώνουμε ελάχιστα. Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε να ροδίσει για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε τα πάνκεικς με μέλι, με maple syrup, σοκολάτα, γιαούρτι, φρούτα ή ζάχαρη.
Για τα pancakes με καραμελωμένο μπέικον
Ζεσταίνουμε το τηγάνι, προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο και αδειάζουμε κουταλιά από τον χυλό πάνκεικς.
Όταν ψηθεί από την μία πλευρά και όσο ακόμα η επιφάνεια του pancake είναι υγρή, τοποθετούμε σε κάθε pancake από ένα κομμάτι καραμελωμένο μπέικον.
Αναποδογυρίζουμε το pancake και ψήνουμε για λίγο να σταθεροποιηθεί.
Σερβίρουμε τα pancakes με καραμελωμένο μπέικον με ένα κομμάτι βούτυρο και λίγο maple syrup.
Μυστικά για αφράτα και τέλεια pancakes
Κανείς δεν αντιστέκεται σε αφράτα πάνκεικς με την σωστή υγρασία και υπέροχη γεύση! Για να γίνουν αφράτα, λαχταριστά και μοναδικά, ακολουθήστε την αυθεντική αμερικάνικη συνταγή και όλα τα μυστικά που σας έχω παρακάτω για σίγουρη επιτυχία.
Μην ανακατεύεις πολλή ώρα το μείγμα σου
Γιατί ανακατεύοντας τα υγρά υλικά με το αλεύρι, αρχίζει και αναπτύσσεται το πλέγμα της γλουτένης. Δηλαδή αρχίζει με το πολύ ανακάτεμα το ζυμάρι ή ο χυλός που ανακατεύεται να γίνεται λαστιχωτός, με αποτέλεσμα τα pancakes να βγουν ελαστικά και όχι αφράτα.
Γι αυτό λοιπόν αν θέλετε αέρινα και αφράτα πάνκεικς, ανακατέψτε υγρά και στερεά υλικά τόσο όσο να αναμιχθούν τα υλικά και να μην βλέπετε το αλεύρι. Αυτό είναι αρκετό. Μετά ξεκουράστε το μείγμα.
Ξεκούρασε οπωσδήποτε το μείγμα σου
Αφού τον ετοιμάσεις, ξεκούρασε οπωσδήποτε το χυλό. Με την αναμονή σταματάει να αναπτύσσεται το πλέγμα της γλουτένης. Όσο ξεκουράζεται ο χυλός , το αλεύρι απορροφάει σιγά σιγά την υγρασία από τα υγρά υλικά. Σαν αποτέλεσμα θα έχετε τα πιο αφράτα pancakes που έχετε δοκιμάσει.
Γάλα ή ξινόγαλο στο μείγμα;
Αν θέλεις τα πάνκεικς σου να γίνουν φανταστικά στη γεύση, φουσκωτά, αφράτα και αέρινα, χρησιμοποίησε στο μείγμα ξινόγαλο αντί για γάλα. Η οξύτητα του ξινόγαλου μαζί με τα διογκωτικά, τα κάνουν φουσκωτά αφράτα και πεντανόστιμα.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξινόγαλο με γάλα, κρέμα γάλακτος, ή γιαούρτι. Αλλά με το ξινόγαλο, η γεύση και η υφή τους, είναι το κάτι άλλο. Αν δεν έχετε ξινόγαλο, δείτε εδώ πώς μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μόνοι σας.
Απαραίτητο το κοσκίνισμα
Οπωσδήποτε πρέπει να κοσκινίσεις τα στερεά υλικά γιατί έτσι θα διαλυθούν τυχόν κομπάκια από το αλεύρι αλλά και θα χρειαστεί λιγότερο ανακάτεμα το μείγμα, αφού θα απορροφηθούν πιο εύκολα τα υγρά υλικά από το αλεύρι.
Τι αλεύρι να βάλεις για τα πιο ζουμερά pancakes;
Χρησιμοποιήστε αλεύρι μαλακό. Το μείγμα γίνεται αέρινο και πιο σπογγώδες, με τρυπούλες ανάμεσα και τα πάνκεικς βγαίνουν πιο ζουμερά με περισσότερη υγρασία μετά το ψήσιμο. Όμως, εάν δεν έχετε μαλακό, χρησιμοποιήστε αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Δυνατή ή χαμηλή φωτιά για αφράτα πάνκεικς;
Ένα καυτό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, ελαφρά λαδωμένο, είναι ιδανικό για να δώσει σχήμα γρήγορα, να γίνουν παχιά και αφράτα τα pancakes και να ροδίσουν γρήγορα.
-Αν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, τότε η ζύμη που θα πέσει στο τηγάνι θα απλώσει και θα αρχίσει να ρουφάει την λιπαρή ουσία. Αποτέλεσμα; Θα έχεις λεπτά πανιασμένα pancakes.
-Αν είναι πολύ δυνατή η φωτιά, τότε θα ροδίσει γρήγορα απ΄έξω δεν θα προλάβει να φουσκώσει και να ψηθεί εσωτερικά σωστά.
Επίσης, για καλύτερο ψήσιμο στα πάνκεικς κάθε φορά που ρίχνεις μείγμα στο τηγάνι σου, άλειψε πριν το ζεστό τηγάνι με λιωμένο βούτυρο.
Μην αναποδογυρίζεις πολλές φορές τα pancakes στο τηγάνι
1 φορά είναι αρκετή. Μια φορά τα γυρνάμε όταν εμφανιστούν μικρές τρυπούλες στην επιφάνειά τους και φουσκώσουν. Τότε, τα αναποδογυρίζουμε.
Ένα σχόλιο για το “ΠΑΝΚΕΙΚΣ”
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
Ωραίο το άρθρο σου!