ΓΥΜΝΑΣΙΟ PART 2 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Επίσης θα σας πω λίγα λόγια για εύκολες και αποτελεσματικές σημειώσεις(η ιδέα απο τη Χριστίνα(το blog εδώ) θα κάνω βέβαια και πιο αναλυτικό άρθρο.

  1. Να χρησιμοποιείται post it και υπογραμμιστήρια για να μπορείτε να κάνετε κάποιες πιο όμορφες σημειώσεις. Βοηθάνε πολύ επειδή αν υπάρχει κάτι που σας λέει ότι πρέπει να μάθετε καλά καλό είναι να το υπογραμμίζεται έτσι ώστε όταν ανοίγετε το βιβλίο σας να πέσει το μάτι σας σε αυτό και να μην χρειάζεται να  το ψάχνετε επίσης. Εγώ βάζω έναν μικρό σαν σελιδοδείκτη εκεί που μας έχει ότι είναι sos και ότι θα υπάρχει στις εξετάσεις .
  2. Θα σας πρότεινα να μην γράφεται με στυλό που δε σβήνει ακόμα, επειδή οι περισσότεροι δεν το έχετε συνηθίσει οπότε όταν κάνετε λάθη θα πρέπει να χρησιμοποιείται σβηστικό ή μουτζούρες. Οποτε ξεκινήστε με στυλό που σβήνει και μετά κάντε σταδιακή αλλαγή.
  3.  Μην βαριέστε να γράφετε. Εγώ το παθαίνω πάρα πολλές φορές βαριέμαι να γράψω αυτά που μας λέει η καθηγήτρια και πολλές φορές μετα πηγαίνω στο σπίτι μου για να διαβάσω αλλά δε μπορώ . γι αυτό μην βαριέστε να γράφετε. Να γράφετε πάντα αυτά που σας λέει η κυρία (όχι την κάθε της λέξη απλά κρατάτε κάποια μικρή σημείωση για να μπορείτε μετά να κάνετε καλύτερη επανάληψη και όταν έρθουν οι εξετάσεις).

Σχετικά με την ατζέντα που σας είπα να είναι χωρισμένη ανά μέρες, να γράφετε τα καθήκοντά σας, όχι πάρα πολύ αναλυτικά, με συντομογραφίες,  στη μέρα όμως για την οποία τα έχετε και όχι στη μέρα που σας τα δίνουν, για να διευκολύνετε.

 

 

Η ιδέα από:

https://blogs.e-me.edu.gr/a631151/

Να περιμένετε part 3 στις αρχές Νοεμβρίου!!

Άμα το ξεχάσω θυμίστε το μου

 

Leave a Reply