Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρτίου, 2021
Σουβλάκι με αραβική πίτα
Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
- 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
- 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 1/2 κ.γ. σκόρδο, σκόνη
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη σύνθεση
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 αραβικές πίτες
- 50 γρ. τζατζίκι
- 200 γρ. πατάτες τηγανητές
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες 1 εκ., την πάπρικα, τον κόλιανδρο, το μπούκοβο, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 4-5 λεπτά να ψηθεί καλά.
- Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τη ντομάτα και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, βάζουμε αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε το ¼ από τις πίτες (μια ακτίνα) και μοιράζουμε στο ¼ το κοτόπουλο, στο ¼ το τζατζίκι, στο ¼ το μείγμα με τη ντομάτα και τέλος τις πατάτες. Κλείνουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.
Ένα σχόλιο για το “Σουβλάκι με αραβική πίτα”
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
Ωραίο το άρθρο σου!