Posted on December 22, 2020
ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΕΙ Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ???
♥ Τι θα σου φέρει ο Άη Βασίλης ??????♥
Γεια σας αγαπημένοι μου αναγνωστές!!! Τι κάνετε ???
Πλησιάζει η πρωτοχρονιά και ο Άη Βασίλης θα σας φέρει δώρο σε λίγες μέρες. Το πρωί θα το βρείτε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Όμως τι του ζητήσατε; Σας το έφερε?
Εγώ του ζήτησα μια barbie ρυθμική. Μπορεί να σας φαίνεται λίγο μπεμπίστικο αλλά μου αρέσει πάρα πάρα πολύ η γυμναστική, η ρυθμική, η ακροβατική και η ενόργανη. Το ίδιο ζήτησε και η αδερφή μου (Ευγενία).
Περιμένω τις απαντήσεις σας στα σχόλια!!
Posted on December 20, 2020
ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ
Σουφλέ σοκολάτας χωρίς αλεύρι
Φανταστικό και αέρινο σουφλέ σοκολάτας χωρίς αλεύρι και χωρίς βούτυρο. Φτιάξτε αυτή τη συνταγή και απολαύστε το απόλυτο σοκολατογλυκό
Εκτέλεση
Για το αέρινο σουφλέ σοκολάτας χωρίς αλεύρι και χωρίς βούτυρο, θα χρησιμοποιήσουμε 6 ατομικά σκεύη για σουφλέ. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα ραμεκέν με το λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο. Τινάζουμε να φύγει το περιττό κακάο. Αφήνουμε τα φορμάκια στην άκρη.
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C στον αέρα. Ψιλοκόβουμε και λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας με το σύρμα. Προσθέτουμε και τη βανίλια.
Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, τα ασπράδια με το αλάτι, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη βροχηδόν και χτυπάμε για 1-2΄μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα και να γίνει σατινέ. Οι κορυφές που σχηματίζονται πρέπει να είναι αέρινες και να κρατάνε το σχήμα τους.
Με απαλές κινήσεις ρίχνουμε το 1/3 της μαρέγκας στη σοκολάτα και σταυρωτά κόβουμε το μείγμα με ένα κουτάλι. Δηλαδή με σταυρωτές κινήσεις αναδιπλώνουμε το μείγμα και ενσωματώνουμε τη μαρέγκα.
Τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά διπλώνουμε το μείγμα από πάνω προς τα κάτω. Στο τέλος, το μείγμα πρέπει να είναι ομοιόχρωμο σκούρο, χωρίς κομματάκια μαρέγκας να φαίνονται. Πρέπει να είναι αέρινο και αφράτο.
Ισομοιράζουμε στα έτοιμα φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12΄μέχρι να φουσκώσουν, να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά και η επιφάνεια να κάνει ελαφριά κρούστα.
Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*
«Για τους λάτρεις της σοκολάτας. Να θυμάστε ότι μια μικρή ποσότητα γλυκού, αρκεί για να πάρουμε τη γεύση που θέλουμε. Η σοκολάτα είναι από τα τρόφιμα που έχει πολυάριθμα αντιοξειδωτικά συστατικά συμβάλλοντας θετικά στην υγεία μας (όταν καταναλώνεται με μέτρο φυσικά, γιατί παράλληλε έχει και πολλές θερμίδες). Παράλληλα, η συνταγή λόγω των αυγών και των ασπραδιών που περιέχει αποτελεί και καλή πηγή πρωτεΐνης. Απολαύστε το μια μέρα που δεν έχετε ιδιαίτερα θερμιδογόνα γεύματα, αν θέλετε να προσέξετε το βάρος σας. «
*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος
**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.
Posted on December 19, 2020
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΗΡΘΑΝ ΠΑΛΙ
6 μέρες για τα Χριστούγεννα!! γιούπιιιιιιιι!!!!!!
Posted on December 18, 2020
ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Εύκολη συνταγή για καριόκες με τσουρέκι και ζαχαρούχο. Αξιοποιήστε το μπαγιάτικο τσουρέκι που περίσσεψε καθώς και τα σοκολατένια αυγά φτιάχνοντας αυτό το φανταστικό γλυκό κέρασμα!
Εκτέλεση
Για τις καριόκες με τσουρέκι που περίσσεψε, χρειαζόμαστε το μπαγιάτικο τσουρέκι που έχει λίγο ξεραθεί. Το φρέσκο μαλακό τσουρέκι δεν ενδείκνυται για αυτή τη συνταγή.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και όταν φτάσει στο σημείο βρασμού τη ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα. Αφήνουμε για 1 λεπτό.
Μετά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε για λίγο στην άκρη τη γκανάζ.
Αλέθουμε το μπαγιάτικο τσουρέκι στο μπλέντερ.
Ψιλοκόβουμε το καρύδι στο μπλέντερ.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κακάο κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, τη λιωμένη σοκολάτα (γκανάζ), το κονιάκ και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε να γίνει το μείγμα σαν ζύμη. Το μείγμα πρέπει να πλάθεται σε ρολό. Αν είναι πολύ μαλακό, βάλτε το λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί να γίνει σαν πλαστελίνη. Μόλις κρυώσουν τα υλικά θα σφίξει.
Βάζουμε το μείγμα για τις καριοκες με τσουρέκι σε μεμβράνη κουζίνας, δίνοντάς του σχήμα μωσαϊκού.
Ρολάρουμε τη μεμβράνη να γίνει το σχήμα κυλινδρικό.
Τυλίγουμε σφιχτά το ρολό και το παγώνουμε στην κατάψυξη να σφίξει περίπου για 2 ώρες.
Αφού σφίξει, το βγάζουμε από τη μεμβράνη και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 10 φέτες του 1 εκατοστού.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την διατηρούμε ζεστή πάνω στο μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά πάντα. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά μου για να λιώσετε σωστά την κουβερτούρα.
Μια μια καριόκα, τις βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα.
Με δυο πιρούνια βγάζουμε μια μια τις καριόκες σε σχάρα ή σε αντικολλητικό χαρτί να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
Διατηρούνται στο ψυγείο και είναι φανταστικές.
Λίγα μυστικά για τις θεϊκές μου καριόκες με τσουρέκι και όχι μόνο!
Μπορείτε αντί για καρίοκες με τσουρέκι, να φτιάξετε και καριόκες με μπαγιάτικο ψωμί, κέικ, φρυγανιές, μπισκότα κλπ. Δείτε εδώ τη συνταγή μου για καριόκες με μπαγιάτικο κέικ που περίσσεψε.
Αντί για κουβερτούρα αξιοποιήστε τα Πασχαλινά σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν.
Το καρύδι μην το κάνετε σκόνη. Απλά κόψτε το στο μπλέντερ με διακοπτόμενη λειτουργία ώστε να μην γίνει σκόνη. Να έχει κομματάκια ψιλά.
Posted on December 17, 2020
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ-ΠΟΙΗΜΑ
ένα ποίημα...
Δέντρο χριστουγεννιάτικο
(Χάρης Σακελλαρίου)
Δέντρο χριστουγεννιάτικο και ποιος θα σε στολίσει,
ποιος με παιχνίδια ολόμορφα θα ‘ρθει να σε γεμίσει;
Στα φύλλα και στα κλώνια σου θα ‘χεις σωρούς τα χιόνια
κι όλόγυρά θα κρέμονται κουκλίτσες και μπαλόνια.
Και στην ψηλή σου την κορφή χρυσό θα λάμπει αστέρι
αυτό που στη φτωχή σπηλιά τους Μάγους είχε φέρει.
Γύρω σου θα στηθεί χορός, τραγούδια θ’ αντηχήσουν
κι από χαρά κι ουράνιο φως όλα θα πλημμυρίσουν.
Δέντρο χριστουγεννιάτικο, χάρισε και σε μένα
κάτι από τα δωράκι σου τα χιλιοπλουμισμένα…
Posted on December 15, 2020
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ-ALL I WANT FOR CHRISTMAS-MARIAH CAREY
10 μέρες για τα Χριστούγεννα
Posted on December 14, 2020
ΠΑΝΚΕΙΚΣ
Η καλύτερη συνταγή με όλα τα μυστικά, για αυθεντικά, αφράτα pancakes, με μοναδική ζύμη, με τη σωστή υγρασία και γεύση αξεπέραστη! Φτιάξτε τα εύκολα και γρήγορα για πρωινό, για brunch, για επιδόρπιο
Εκτέλεση
Για να γίνει λεία η ζύμη για τα pancakes, όλα τα υλικα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στο τέλος της συνταγής, δες πώς θα φτιάξεις και φανταστικά πάνκεικς με καραμελωμένο μπέικον και διάβασε όλα τα μυστικά μου!
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.
Με αυγοδάρτη χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι έως ότου διαλυθούν. Προσθέτουμε το ξινόγαλο και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο και κρύο βούτυρο.
Ρίχνουμε το μείγμα του ξινόγαλου με το γάλα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός για τα pancakes.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βουτυρώνουμε ελάχιστα. Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε να ροδίσει για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε τα πάνκεικς με μέλι, με maple syrup, σοκολάτα, γιαούρτι, φρούτα ή ζάχαρη.
Για τα pancakes με καραμελωμένο μπέικον
Ζεσταίνουμε το τηγάνι, προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο και αδειάζουμε κουταλιά από τον χυλό πάνκεικς.
Όταν ψηθεί από την μία πλευρά και όσο ακόμα η επιφάνεια του pancake είναι υγρή, τοποθετούμε σε κάθε pancake από ένα κομμάτι καραμελωμένο μπέικον.
Αναποδογυρίζουμε το pancake και ψήνουμε για λίγο να σταθεροποιηθεί.
Σερβίρουμε τα pancakes με καραμελωμένο μπέικον με ένα κομμάτι βούτυρο και λίγο maple syrup.
Μυστικά για αφράτα και τέλεια pancakes
Κανείς δεν αντιστέκεται σε αφράτα πάνκεικς με την σωστή υγρασία και υπέροχη γεύση! Για να γίνουν αφράτα, λαχταριστά και μοναδικά, ακολουθήστε την αυθεντική αμερικάνικη συνταγή και όλα τα μυστικά που σας έχω παρακάτω για σίγουρη επιτυχία.
Μην ανακατεύεις πολλή ώρα το μείγμα σου
Γιατί ανακατεύοντας τα υγρά υλικά με το αλεύρι, αρχίζει και αναπτύσσεται το πλέγμα της γλουτένης. Δηλαδή αρχίζει με το πολύ ανακάτεμα το ζυμάρι ή ο χυλός που ανακατεύεται να γίνεται λαστιχωτός, με αποτέλεσμα τα pancakes να βγουν ελαστικά και όχι αφράτα.
Γι αυτό λοιπόν αν θέλετε αέρινα και αφράτα πάνκεικς, ανακατέψτε υγρά και στερεά υλικά τόσο όσο να αναμιχθούν τα υλικά και να μην βλέπετε το αλεύρι. Αυτό είναι αρκετό. Μετά ξεκουράστε το μείγμα.
Ξεκούρασε οπωσδήποτε το μείγμα σου
Αφού τον ετοιμάσεις, ξεκούρασε οπωσδήποτε το χυλό. Με την αναμονή σταματάει να αναπτύσσεται το πλέγμα της γλουτένης. Όσο ξεκουράζεται ο χυλός , το αλεύρι απορροφάει σιγά σιγά την υγρασία από τα υγρά υλικά. Σαν αποτέλεσμα θα έχετε τα πιο αφράτα pancakes που έχετε δοκιμάσει.
Γάλα ή ξινόγαλο στο μείγμα;
Αν θέλεις τα πάνκεικς σου να γίνουν φανταστικά στη γεύση, φουσκωτά, αφράτα και αέρινα, χρησιμοποίησε στο μείγμα ξινόγαλο αντί για γάλα. Η οξύτητα του ξινόγαλου μαζί με τα διογκωτικά, τα κάνουν φουσκωτά αφράτα και πεντανόστιμα.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξινόγαλο με γάλα, κρέμα γάλακτος, ή γιαούρτι. Αλλά με το ξινόγαλο, η γεύση και η υφή τους, είναι το κάτι άλλο. Αν δεν έχετε ξινόγαλο, δείτε εδώ πώς μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μόνοι σας.
Απαραίτητο το κοσκίνισμα
Οπωσδήποτε πρέπει να κοσκινίσεις τα στερεά υλικά γιατί έτσι θα διαλυθούν τυχόν κομπάκια από το αλεύρι αλλά και θα χρειαστεί λιγότερο ανακάτεμα το μείγμα, αφού θα απορροφηθούν πιο εύκολα τα υγρά υλικά από το αλεύρι.
Τι αλεύρι να βάλεις για τα πιο ζουμερά pancakes;
Χρησιμοποιήστε αλεύρι μαλακό. Το μείγμα γίνεται αέρινο και πιο σπογγώδες, με τρυπούλες ανάμεσα και τα πάνκεικς βγαίνουν πιο ζουμερά με περισσότερη υγρασία μετά το ψήσιμο. Όμως, εάν δεν έχετε μαλακό, χρησιμοποιήστε αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Δυνατή ή χαμηλή φωτιά για αφράτα πάνκεικς;
Ένα καυτό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, ελαφρά λαδωμένο, είναι ιδανικό για να δώσει σχήμα γρήγορα, να γίνουν παχιά και αφράτα τα pancakes και να ροδίσουν γρήγορα.
-Αν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, τότε η ζύμη που θα πέσει στο τηγάνι θα απλώσει και θα αρχίσει να ρουφάει την λιπαρή ουσία. Αποτέλεσμα; Θα έχεις λεπτά πανιασμένα pancakes.
-Αν είναι πολύ δυνατή η φωτιά, τότε θα ροδίσει γρήγορα απ΄έξω δεν θα προλάβει να φουσκώσει και να ψηθεί εσωτερικά σωστά.
Επίσης, για καλύτερο ψήσιμο στα πάνκεικς κάθε φορά που ρίχνεις μείγμα στο τηγάνι σου, άλειψε πριν το ζεστό τηγάνι με λιωμένο βούτυρο.
Μην αναποδογυρίζεις πολλές φορές τα pancakes στο τηγάνι
1 φορά είναι αρκετή. Μια φορά τα γυρνάμε όταν εμφανιστούν μικρές τρυπούλες στην επιφάνειά τους και φουσκώσουν. Τότε, τα αναποδογυρίζουμε.
Posted on December 13, 2020
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ-ΠΟΙΗΜΑ-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ
Χριστουγεννιάτικο δέντρο
(Ρένα Καρθαίου)
Καμπανούλες, καμπανούλες
κρεμαστές μικρές χαρούλες,
και μπαμπάκι αντί για χιόνια
στα μικρά του δέντρου κλώνια.
Μπάλες μπάλες και κεράκια
κι αναμμένα φαναράκια
και παιχνίδια κι αγγελούδια
κι άλλα χίλια δυο καλούδια.
Κάτω χαμηλά στη βάση
μάγοι και βοσκοί έχουν φτάσει,
και προς της κορφής τα μέρη
φέγγει λαμπερό ένα αστέρι.