Loading...
Τέχνες & Πολιτισμός

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης γιορτάζει κάθε Μάρτιο την τέχνη του ντοκιμαντέρ. Στόχος του είναι να παρουσιάζει τις εικόνες της κοινωνικής, ιστορικής, πολιτικής και κυρίως ανθρώπινης πραγματικότητας του νέου αιώνα, που λειτουργούν ως εφαλτήριο για περιπετειώδεις κινηματογραφικές περιπλανήσεις. Στόχος του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει το κοινό, γύρω από κρίσιμες θεματικές όπως:

  • Ανθρώπινα Δικαιώματα
  • Κοινωνία και Περιβάλλον
  • Όψεις του κόσμου
  • Καταγραφή της μνήμης
  • Πορτρέτα – ανθρώπινες διαδρομές

Όλα αυτά απαιτούν την κριτική στάση και την ενεργή συμμετοχή του θεατή. Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ δίνει ευκαιρίες σε Έλληνες δημιουργούς.

Παράλληλα διοργανώνει κινηματογραφικά αφιερώματα και ρετροσπεκτίβες σε μεγάλους δημιουργούς, παράλληλες εκδηλώσεις και πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές όλων των βαθμίδων. Σημαντική είναι και η εκδοτική δραστηριότητα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνει μονογραφίες δημιουργών, καταλόγους κινηματογραφικών αφιερωμάτων και εκθέσεων, καθώς και την έκδοση της εφημερίδας «Πρώτο Πλάνο».

Παρακάτω θα βρείτε την μια εργασία με περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ.

Κατέβασε εδώ: Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Leave a Reply