Υλικά Συνταγής
-
Για τη σαλάτα του σεφ
- 1 μικρό και σφιχτό iceberg
- 1 καρδιά μαρουλιού και 2-3 τρυφερά φύλλα
- 1 σαλάτα (φύλλα σαλάτας)
- 1 τρυφερό αγγούρι
- 10 ντοματίνια
- 4 φέτες ζαμπόν
- 2 φέτες γκούντα (κομμένες σε καρέ)
- 2 φέτες τσένταρ (κομμένες σε καρέ)
- 1/2 φλ. τριμμένη γραβιέρα
- 2 αυγά βρασμένα
- φρυγανισμένο ψωμί ή κρουτόν για το σερβίρισμα
Για την σάλτσα cocktail
- 4 κ.σ μαγιονέζα σπιτική
- 3 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ κέτσαπ
- 1 κ.σ μουστάρδα απαλή
- λίγες σταγόνες ξύδι
- λίγες σταγόνες κονιάκ
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Για την σαλάτα του chef φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα cocktail. Βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με κουτάλι να ομογενοποιηθούν. Διατηρούμε κρύα την σος για την σαλάτα του σεφ.
Για τη σαλάτα
Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα λαχανικά.
Κόβουμε το iceberg σε χοντρά κομμάτια.
Χωρίζουμε τα φύλλα από την καρδιά μαρουλιού.
Τα μεγάλα φύλλα τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα για το γαρνίρισμα της σαλάτας.
Κόβουμε το αγγούρι στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους που θα κατεβάσουν υγρασία στη σαλάτα.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα πράσινα λαχανικά, προσθέτουμε το αγγούρι, τα ντοματίνια, το ζαμπόν, τα καρέ τυριού.
Περιχύνουμε με 3 κουταλιές της σούπας dressing κι ανακατεύουμε τη σαλάτα του σεφ. Τη βάζουμε σε βαθιά πιατέλα ή σαλατιέρα.
Τέλος, προσθέτουμε τα αυγά κομμένα στα 2 ή στα 4, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
Σερβίρουμε τη σαλάτα του σεφ με φρυγανισμένο ψωμί.
1 σχόλιο
Ωραίο το άρθρο σου!