Ελληνικά

Σάντουιτς με κεφτεδάκια

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 80 γρ. ψωμί για τοστ
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 αβγά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
  • 800 γρ. σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σύνθεση

  • 2 τσιαπάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. τζατζίκι
  • 1/2 αγγούρι
  • 1/2 ντομάτα

Για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Τρίβουμε στον ίδιο τρίφτη και το ψωμί και το βάζουμε στο ίδιο μπολ με το κρεμμύδι.
  • Στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, τα αυγά, το ελαιόλαδο και τον κιμά. Πλάθουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ιδανικά, καλύπτουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, διαφορετικά πλάθουμε κατευθείαν 30-40 κεφτεδάκια.
  • Περνάμε τα κεφτεδάκια από το αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο για σε δόσεις για 3-4 λεπτά την κάθε δόση.
  • Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για το σερβίρισμα

  • Βάζουμε μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τις τσιαπάτες στη μέση φροντίζοντας να μην κόψουμε και τις δύο άκρες. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τις μεταφέρουμε στην καυτή γκριλιέρα. Ψήνουμε 1-2 λεπτά και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα.
  • Απλώνουμε το τζατζίκι, το αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες, τη ντομάτα σε λεπτές φέτες, τα κεφτεδάκια, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σερβίρουμε με τις πατάτες.

2 σχόλια

  1. Φαίνεται πολύ νόστιμο!

  2. Πολύ ωραίο άρθρο!

Αφήστε μια απάντηση