Χελώνες καρέτα-καρέτα

Η χελώνα καρέτα-καρέτα έχει επιλέξει τα νερά της Ελλάδας.Κολυμπάει σε όλα τα μήκη και πλάτη των ελληνικών θαλασσών. Συμφωνα με έρευνες, η πιό σημαντική παραλία ωοτοκίας της καρέτα- καρέτα σε ολόκληρη την Μεσόγειο βρίσκεται στην Ζάκυνθο. Ο κόλπος του Λαγανά φυμίζεται για τις χελώνες του. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάς βόλτα με βαρκούλα στην Ζάκυνθο και να μην δεις χελώνες καρέτα- καρέτα.

Η θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα | Omilo

 Μια ενήλικη χελώνα ζυγίζει περίπου 135 kg, ενώ υπάρχουν καταγραφές που ξεπερνούν τα 450 kg.Μέχρι να ενηλικιωθεί η χελώνα δεν είναι ορατές φυλετικές διαφορές.Φθάνει στη σεξουαλική ωριμότητα σε ηλικία 17-33 ετών και έχει διάρκεια ζωής 47-67 χρόνια.

Η χελώνα «καρέτα-καρέτα» | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ & Η ΚΙΜΩΛΙΑ

Η καρέτα-καρέτα έχει πολλούς εχθρούς, κυρίως νωρίς στη ζωή της. Θηρευτές των αυγών και των νεοσσών περιλαμβάνουν καβούρια, ολιχόχαιτους σκώληκες, σκαθάρια, προνύμφες μυγών και σφηκών, μυρμήγκια, φίδια, γλάρους, κορακοειδή, αρουραίους, νυφίτσες, γάτες,σκύλους και το σημαντικότερο ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ! Για αυτό οφείλουμε να κρατούμε τις θάλασσες καθαρές και τις χελώνες ζωντανές.

 

Leave a Reply