Προστατεύουμε το περιβάλλον🌲

Αγαπητοί blog friends μου, πρώτα απ' όλα θα ήθελα να σας πω "Γειά σας✋✋✋!". Δεύτερον θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που παρακολουθείτε το blog μου. Ξέρω ότι δεν το παρακολουθείτε πολλά άτομα και πολύ συχνά, αλλά εμένα μου αρκεί που το παρακολουθείτε όσοι μπορείτε και όσο μπορείτε.

Τώρα ας πάμε στο θέμα μας. Σκέφτηκα να σας μιλήσω, για το πώς μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον🌲, γιατί είναι κάτι πολύ σημαντικό και θα χαιρόμουν αν ακούγατε τις συμβουλές μου.

Ξέρετε όλοι ότι όλα αυτά τα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιούμε (αυτοκίνητο🚙, λεωφορείο🚌, φορτηγάκι🚚, τρένο🚅, μηχανάκι🏍) μολύνουν το περιβάλλον. Εμείς μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα γι' αυτό. Σας συμβουλεύω όσο μπορείτε να χρησιμοποιείται τα πόδια σας🚶‍♂️, το ποδήλατό σας🚲, το πατίνι σας🛴 και το σκέιτ μπορντ σας🛹. Το σκέιτ μπορντ🛹 είναι πιο επικίνδυνο από τα πρώτα τρία. Εγώ σας το πρότεινα, επειδή είναι μια επιλογή. Εγώ, δηλαδή δε θα το χρησιμοποιούσα, αλλά αν θέλετε εσείς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με πολλή προσοχή, όμως! Επίσης δεν είναι μόνο να αλλάξουμε τον τρόπο που εμείς μεταφερόμαστε, αλλά και να πείσουμε και άλλους να το κάνουν. Γι' αυτό σας λέω να πείσετε όσους μπορείτε να μετακινούνται με φιλικά μέσα μεταφοράς προς το περιβάλλον🌲.

Ένας άλλος παράγοντας μόλυνσης του περιβάλλοντος🌲 είναι το πλαστικό. Όλα τα πλαστικά σκουπίδια που πετάμε καταλήγουν στις θάλασσες🌊 και στους ωκεανούς🌊. Σήμερα εμείς χρησιμοποιούμε πάρα πολλά είδη πλαστικού, όπως πλαστική σακούλα, πλαστικό μπουκάλι, πλαστικό ποτήρι, πλαστικό καλαμάκι, πλαστικό καπάκι, πλαστικό πιάτο, πλαστικό μαχαίρι, πλαστικό πιρούνι και πλαστικό κουτάλι. Βλέπετε ότι σε όλα αυτά μπαίνει η λέξη "πλαστικό" μπροστά. Αυτό, όμως δεν πρέπει να γίνεται. Πρέπει να βγάλουμε τη λέξη "πλαστικό" από όλα αυτά τα είδη όσο πιο γρήγορα μπορούμε! Για να απομακρύνουμε το πλαστικό από τη ζωή μας πρέπει να μην το αγοράζουμε, να μην το χρησιμοποιούμε και να πούμε και σ' άλλους να μας ακολουθήσουν στη διαμαρτυρία📣 μας για έναν καλύτερο κόσμο!

Ξέρετε, επίσης ότι πολλοί άνθρωποι βλάπτουν τα δέντρα🌳. Έτσι καταστρέφουμε τα δάση, καθώς και τη ζωή μας, γιατί τα δέντρα μας δίνουν οξυγόνο και εμείς ζούμε αναπνέοντάς το. Σίγουρα σκέφτεστε ότι αυτήν τη φορά δε μπορούμε να κάνουμε κάτι. Εδώ είναι που κάνετε λάθος. Πάντα μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ας πάρουμε, λοιπόν από την αποθήκη μας τις γλάστρες,  τα ποτιστήρια, τις τσουγκράνες, τα φτυάρια, το λίπασμα και τους σπόρους και ας φυτέψουμε μερικά φυτά! Σ' αυτήν την περίπτωση μπορεί να μη σταματάμε την καταστροφή των δέντρων🌳, όμως αυξάνουμε τις γεννήσεις των δέντρων από τους θανάτους τους.

Θα ήθελα όλα αυτά που σας είπα σήμερα να τα φωνάξετε σε όλον τον κόσμο και να πείτε ότι μαζί μπορούμε ν' αλλάξουμε τον κόσμο.

6 comments

Skip to comment form

  1. Κατερίνα πολύ ωραίο κείμενο! Θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τις συμβουλές σου!

    1. Ευχαριστώ, Νικολέτα! Χαίρομαι που με βοηθάς!

  2. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Θα προσπαθήσω να κάνω όλα αυτά που είπες! Μπράβο Κάτερ!

    1. Ευχαριστώ, Ελένη! Χαίρομαι πολύ!

  3. Τι υπέροχα που γράφεις! Θα προσπαθήσω να ακολουθήσω αυτά που είπες!

    1. Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο, Ευσταθία!

Leave a Reply