Γειά σας blog friends μου✋✋! Σήμερα σκέφτηκα να σας δείξω μια συνταγή για κορμό σοκολάτας🍫.
Κορμός σοκολάτας
Ο καλύτερος κορμός σοκολάτας είναι αυτός! Γίνεται χωρίς μίξερ, στην κατσαρόλα και είναι συγκλονιστικός. Αυτό το σαλάμι με σοκολάτα, είναι ένα γλυκό που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το ψυγείο σας. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!
Για τον κορμό σοκολάτας ή γλυκό σαλάμι ψυγείου
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) για το σαλάμι σοκολάτας σε μικρή κατσαρόλα και μόλις φουσκώσει την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε 1΄. Μετά, ανακατεύουμε με σπάτουλα να λιώσει καλά η σοκολάτα και να γυαλίσει το μείγμα. Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Στην ίδια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο σε κομμάτια, το αλάτι και το κακάο κοσκινισμένο. Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή ίσα που να λιώσουν τα υλικά και να ομογενοποιηθούν.
Αφού λιώσει καλά το βούτυρο και ομογενοποιηθεί το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε για λίγο το μείγμα να γίνει χλιαρό. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και σπάμε μέσα στο μείγμα του κορμού σοκολάτας τα μπισκότα με το χέρι, χοντροκομμένα.
Προσθέτουμε τα καραμελωμένα φουντούκια και ραντίζουμε τον κορμό σοκολάτας με κονιάκ ή λικέρ καφέ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα ή με το χέρι.
Τυλίγουμε το μείγμα για το σαλάμι σοκολάτας σε λαδόκολλα ή μεμβράνη δίνοντας σχήμα από χοντρό σαλάμι. Σφίγγουμε τις άκρες της λαδόκολλας ώστε να κρατήσει το σχήμα του ο κορμός και τον παγώνουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 2 ώρες, ή στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
Διατηρείται για 1 εβδομάδα στο ψυγείο ή για πολλές εβδομάδες στην κατάψυξη.
Σερβίρουμε το σαλάμι σοκολάτας σκέτο ή με πάγωτο.
Για τα καραμελωμένα φουντούκια κροκάν
Για τα καραμελωμένα φουντούκια, βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 1/4 της ζάχαρης απλώνοντάς τη σε όλη την επιφάνια του τηγανιού, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά να λιώσει.
Κάθε φορά που λιώνει η ζάχαρη και σκουραίνει το χρώμα, προσθέτουμε άλλο 1/4 ζάχαρης, σταδιακά δηλαδή, ρίχνουμε τη ζάχαρη στο τηγάνι για να γίνει καραμέλα.
Αμέσως μόλις λιώσει όλη η ζάχαρη, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια.
Ανακατεύουμε να ντυθούν με την καραμέλα και τα αδειάζουμε με μιας όλα τα καραμελωμένα φουντούκια σε αντικολλητικό χαρτί.
Τα απλώνουμε με την σπάτουλα όσο είναι καυτά. Προσέξτε γιατί το μίγμα καίει πολύ.
Αφήνουμε τα καραμελωμένα φουντούκια να κρυώσουν τελείως και τα σπάμε με το χέρι σε κομμάτια.
Τα χτυπάμε λίγα-λίγα σε γουδί να γίνουν ψιλοκομμένα κομμάτια ή τα βάζουμε λίγα-λίγα στο μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε χωρίς να τα κάνουμε σκόνη.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς εμπορίου.
Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο!
8 comments
Skip to comment form
Μου άρεσε πολύ! Ακούγετε πολύ νόστιμο!
Author
Ευχαριστώ για το σχόλιο, Ελένη!
Πολύ ωραίο άρθρο!!Τέλεια συνταγή!!
Author
Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο, Ανδριάνα!
Ωραία συνταγή! Έχω φάει κορμό κι είναι πεντανόστιμος!!! 😋😋
Author
Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο, Ευσταθία!
Είναι τέλειος ο κορμός σοκολάτας!!! Τέλειο άρθρο!!!
Author
Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο, Νάνσυ!