Η Τεράστια Παραλία⛱ Μονολίθι Της Πρέβεζας!

Γειά blog friends μου✋✋✋! Σήμερα θα σας προτείνω μια παραλία⛱. Ελπίζω να σας αρέσει το άρθρο!

Η μεγαλύτερη παραλία της Ευρώπης βρίσκεται στην Ελλάδα

Κι όμως δεν βρίσκεται σε νησί, αλλά σε ένα εξαιρετικό σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η τεράστια παραλία Μονολίθι της Πρέβεζας

Ειδικότερα στο θέμα των παραλιών, η Ελλάδα κερδίζει εύκολα τις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου. Τόσο για την ασφάλεια των νερών της, όσο και για την ομορφιά τους. Αν αναρωτιέστε τώρα πού βρίσκεται η μεγαλύτερη σε έκταση παραλία της Ευρώπης, δε χρειάζεται να πάτε και πολύ μακριά. Για την ακρίβεια, βρίσκεται στην Πρέβεζα και ονομάζεται Μονολίθι.

Πρόκειται για μια εξωτική παραλία στα δυτικά του Νομού Πρέβεζας με μήκος περίπου 25 χιλιομέτρων, κάτι που την καθιστά ως τη μεγαλύτερη παραλία με αμμουδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το όνομα Μονολίθι (μόνος λίθος) το πήρε από μια συστάδα παραλιακών βράχων σε απόσταση 10 μέτρων από την ακτή, με μέγεθος 10×10 μ. περίπου. Οι βράχοι αυτοί προεξείχαν ένα μέτρο περίπου από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι το 1943, όταν Ιταλοί και Γερμανοί στρατιώτες, για ψυχαγωγία, βομβάρδισαν με όλμους το βράχο και τον έσπασαν.

Η ακτή Μονολίθι εκτείνεται από το χωριό Μύτικας μέχρι το χωριό Καστροσυκιά του Δήμου Πρέβεζας. Από εκεί αρχίζει το λεγόμενο αισθητικό δάσος Μονολιθίου που έχει μήκος περίπου 8 χιλιομέτρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη ζώνη αυτή δεν επιτρέπεται η οικοδομική δραστηριότητα λόγω της Αρχαίας Νικόπολης.

Πρόσφατα η παραλία Μονολίθι της Πρέβεζας έλαβε και μια ιδιαίτερη διάκριση από το διάσημο περιοδικό Forbes, το οποίο την χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη, αλλά και την ασφαλέστερη παραλία της Ευρώπης, για τις μετά-Covid διακοπές μας.

8 comments

Skip to comment form

  1. Wow!! Φαίνεται υπέροχη!! Τέλειο άρθρο!!

    1. Ευχαριστώ για το σχόλιο, Ανδριάνα!

  2. WOW! Δεν ήξερα τίποτα απ’ αυτά! Τέλειο άρθρο!

    1. Ευχαριστώ, Ευσταθία! Πάντα υπάρχουν νέα πράγματα να μάθεις.

  3. Τέλιο άρθρο!!! Δεν έχω πάει ποτέ σε αυτή την παραλία αλλά θα ήθελα μία μέρα να πάω!!!

    1. Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο, Νάνσυ!

  4. Υπέροχη η παραλία! Μου άρεσαν οι πληροφορίες σου!

    1. Ευχαριστώ για το σχόλιο, Ελένη!

Leave a Reply