Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει κανένα μέτρο ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να έχουν πρόσβαση» στην τηλεκπαίδευση.
Επιπλέον, επισημαίνει ότι το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ο προγραμματισμός και τα μέσα που επιλέγονται πρέπει να αποφασίζονται με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων και των εκπαιδευτικών, ενώ ζητά να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγειονομική φροντίδα των σχολείων.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Η κυβέρνηση, αφού δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο όλο αυτό το διάστημα ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή, έφτασε στο σημείο να τα κλείσει. Τώρα λοιπόν που η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι ο μοναδικός τρόπος για να κρατήσουν επαφή τα παιδιά με τη μαθησιακή διαδικασία, η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει κανένα μέτρο ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να έχουν πρόσβαση σε αυτή!
Σε αντίθεση με το Υπουργείο Παιδείας εμείς οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουμε να έχουμε ως πρωταρχικό μας καθήκον να σταθούμε δίπλα στους μαθητές μας με ουσιαστικό τρόπο, όπως το κάναμε καθόλη τη διάρκεια του 1ου lockdown.
Την ίδια στιγμή όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία δεν αντικαθίσταται με κανένα τρόπο, ωστόσο δε βλέπουμε έστω και τώρα, ούτε μία ουσιαστική παρέμβαση της κυβέρνησης, ώστε να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα και να ξανανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Αντίθετα πρωταρχικός στόχος της είναι να περάσει νέα αντεργατικά μέτρα, και να καταστέλλει άγρια το λαό που διεκδικεί τα δικαιώματά του στην υγεία, την παιδεία και τα εργασιακά του δικαιώματα.
Από την προηγούμενη περίοδο της πανδημίας τα εκπαιδευτικά σωματεία είναι μπροστά για να διεκδικούν τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Έτσι, συνεχίζουμε και τώρα!
Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 10 π.μ. (με όλα τα μέτρα προστασίας) και διεκδικούμε:
- Το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ο προγραμματισμός και τα μέσα που επιλέγονται πρέπει να αποφασίζονται με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων και των εκπαιδευτικών. Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας να ξεκαθαριστεί ότι μπορούν να χρησιμοποιούνται όλα τα διαθέσιμα μέσα (σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης) χωρίς αποκλεισμούς και εμπόδια που τελικά στρέφονταιεναντίον των μαθητών.
- Να εξασφαλιστεί ότι το σχολικό δίκτυο θα υποστηρίξει εκπαιδευτικούς και μαθητές ώστε να αλληλεπιδρούν τις πρωινές ώρες, που είναι και το παιδαγωγικά ορθό.
- Να εξασφαλιστεί η κάλυψη, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Δωρεάν τάμπλετ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet. Αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες των Δημόσιων Σχολείων, μέσα στα οποία πρέπει να οργανωθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όσους συναδέλφους δεν μπορούν από τα σπίτια τους.
- Να υπάρξει μείωση και αναπροσαρμογή της ύλης για όλες τις τάξεις με δεδομένο ότι: πρώτον, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν καλύπτει ολοκληρωμένα τη γνωστική διαδικασία και δεύτερον, θα υπάρχουν μαθητές που δε θα συμμετάσχουν.
Απαιτούμε, έστω και τώρα, η κυβέρνηση να πάρει με ευθύνη όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγειονομική φροντίδα των σχολείων. Εδώ και τώρα να προχωρήσει σε:
- Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας προκειμένου τα σχολεία να καθαρίζονται σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους.
- Επιπλέον μέτρα για τον αερισμό των αιθουσών, για λιγότερο χρόνο παραμονής στις τάξεις.
- Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με ευθύνη της κυβέρνησης.
- Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των μαθητών μέσα στις τάξεις – 15 μαθητές ανά τμήμα.
- Πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας. Κάλυψη όλων κενών.
Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει ούτε με την υγεία αλλά ούτε και με τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!
Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
H ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ
Views: 24