Πώς να φτιάξεις ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι εύκολα και οικονομικά, με υλικά που έχεις στο σπίτι σου, με χειροποίητα στολίδια και με κουκουνάρια που θα μαζέψεις από την φύση.

Ένα στεφάνι είναι απαραίτητο για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σου! Όχι πως χωρίς αυτό δεν μπορείς με πολλούς άλλους τρόπους να διακοσμήσεις το σπίτι σου! Αλλά να! Άμα μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου με υλικά που έχεις σίγουρα στο σπίτι σου γιατί να μην το κάνεις? Ξέρεις πόσα σημεία του σπιτιού σου μπορείς να διακοσμήσεις με αυτό? Πάρα πολλά!

Σίγουρα ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι μπορείς να το κρεμάσεις στην εξώπορτα του σπιτιού σου, στο τζάκι σου αν έχεις, σε κάποιον τοίχο στο σαλόνι σου. Μπορείς ακόμα να το ξαπλώσεις και πάνω στο τραπέζι και μέσα να βάλεις μια γυάλα με κεριά ή χωρίς γυάλα, με μερικά κεριά μπαταρίας.

Diy χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Έχω ετοιμάσει και ένα γρήγορο βιντεάκι που θα το βρεις παρακάτω για να δεις και στην πράξη πως το έφτιαξα αλλά αν είσαι από αυτούς που του αρέσουν οι γραπτές οδηγίες, θα στις γράψω κι εδώ αναλυτικά!

Πώς να φτιάξεις ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι.

Υλικά:

  • Στεφάνι
  • Ένα κομμάτι πράσινη χριστουγεννιάτικη γιρλάντα
  • Χειροποίητα στολίδια (Δείτε τα στολίδια με ζύμη σόδας, την ζύμη αλατιού με κανέλα και πως να αποξηράνεις φέτες πορτοκαλιού)
  • Πιστόλι θερμόκολλας
  • Κουκουνάρια

Εκτέλεση:

  1. Κόλλησε την πράσινη γιρλάντα πάνω στο στεφάνι στην κάτω πλευρά του στεφανιού και άνοιξε τα κλαδιά.
  2. Κόλλησε τα στολιδάκια σου πάνω στα κλαδιά. Αν είναι σπιτάκια σαν τα δικά μου, τοποθέτησε μερικά δεξιά και αριστερά του στεφανιού σαν να είναι ένα μικρό χωριουδάκι.
  3. Κόλλησε και τα κουκουνάρια εδώ κι εκεί και μερικά στο κέντρο του κάτω μέρους του στεφανιού.
  4. Φυσικά μπορείς να διακοσμήσεις το στεφάνι σου με ότι υλικά έχεις διαθέσιμα και περίσσευμα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου, όπως μικρές μπάλες ή ακόμα και άλλα κλαδάκια με berries και πλαστικά αλεξανδρινά λουλούδια.
  5. Αν θέλεις μπορείς να στερεώσεις στο κέντρο του στεφανιού ένα κεράκι με μπαταρία για να του δίνει λίγο φως και να το κάνει ακόμα πιο όμορφο!

Το χριστουγεννιάτικο στεφάνι σου είναι έτοιμο!

Εύκολα και οικονομικά, απλά και όμορφα, μπορείς να δημιουργήσεις μόνος σου πράγματα και να διακοσμήσεις το σπίτι σου για τα Χριστούγεννα! Έτσι γλυτώνεις μερικά χρήματα αλλά και η χαρά της δημιουργίας είναι πολύ μεγάλη!

Πως να φτιάξεις χριστουγεννιάτικο στεφάνι.
Πως να φτιάξεις χριστουγεννιάτικο στεφάνι.

Δείτε και το βίντεο που σας ετοίμασα και αν θέλετε κάντε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να βλέπετε και άλλα τέτοια βιντεάκια που θα ανεβάζω!

 

Πηγή: ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΜΙΧΑΗΛ

Visits: 96

Leave a Reply