ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2021

Έναρξη δύο νέων κύκλων σεμιναρίων ανάπτυξης δεξιοτήτων για γονείς και κηδεμόνες

από την Ακαδημία Εκπαίδευσης & Eπιμόρφωσης Smile Academy από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Η Ακαδημία Εκπαίδευσης & Eπιμόρφωσης Smile Academy από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με δύο κύκλους διαδραστικών σεμιναρίων που στοχεύουν να βοηθήσουν τους γονείς και τους κηδεμόνες να αναπτύξουν οριζόντιες δεξιότητες (soft skills), χρήσιμες για την οικογενειακή ζωή και ευημερία.

Δύο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες θεματικές με τίτλο «Οικογενειακές Διαπραγματεύσεις» και «Διαχείριση Οικογενειακής Σύγκρουσης» θα αποτελέσουν το επίκεντρο δύο διαδοχικών, εντατικών και διαδραστικών κύκλων σεμιναρίων, οι οποίοι θα προσφερθούν στις περιόδους Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021 και Ιανουαρίου – Μαρτίου 2022 αντίστοιχα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναγνωρίζοντας τη βαρύνουσα σημασία της Πρόληψης υλοποιεί πλήθος δράσεων στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών, των γονέων και κηδεμόνων, των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας συνολικά για τις προκλήσεις που πιθανά αντιμετωπίζει ή μπορεί  να αντιμετωπίσει ένα παιδί. Στο πλαίσιο της Πρόληψης εντάσσεται και η ανάπτυξη δεξιοτήτων που βοηθούν στη βελτίωση της οικογενειακής ζωής, αυτή τη φορά από τους ενήλικες που περιστοιχίζουν τα παιδιά.

Οι εν θέματι κύκλοι σεμιναρίων έχουν σχεδιαστεί και προσφέρονται από τον Δρ. Σεραφείμ Βολιώτη (μαθηματικό, δικηγόρο, διαμεσολαβητή, διαπραγματευτή), εισηγητή θεματικών ενοτήτων διαπραγμάτευσης, διαχείρισης συγκρούσεων και ηθικής σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού (ALBA at ACG, Πανεπιστήμιο της Κύπρου, e-MBA Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Βρέμης κ.ά.) καθώς και στη Σχολή Πολέμου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Για πληρέστερη γεωγραφική κάλυψη τα σεμινάρια των δύο κύκλων θα υλοποιηθούν εξ ολοκλήρου διαδικτυακά· ωστόσο παραμένουν ιδιαίτερα διαδραστικά και εντατικά, απαιτώντας την ενεργή συμμετοχή των συμμετεχόντων (όπως αναφέρεται αναλυτικά κατωτέρω). Η διαδραστική φύση των σεμιναρίων επιβάλλει περιορισμό στον αριθμό των συμμετεχόντων και, κατ’ επέκταση, τήρηση σειράς προτεραιότητας.

Οι δύο κύκλοι σεμιναρίων συνδέονται μεταξύ τους και οι εκπαιδευόμενοι/ες θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσουν τον 1ο κύκλο ούτως ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν επιτυχώς τον 2ο κύκλο.
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Παιδαγωγική Σεμιναρίων: Ισορροπία μεταξύ θεωρίας και πρακτικής, εξειδικευμένα διαπραγματευτικά παίγνια μεταξύ των συμμετεχόντων, μελέτες περίπτωσης, έντονη/καλόπιστη συζήτηση. Πέραν της ενεργούς συμμετοχής κατά την διάρκεια των συναντήσεων οι συμμετέχοντες θα κληθούν να αφιερώσουν λίγο χρόνο πριν από κάποιες εκ των συναντήσεων ώστε να προετοιμάσουν τα πιο σύνθετα παίγνια.

Συμμετοχή: Τα σεμινάρια απευθύνονται σε γονείς/κηδεμόνες και θα έχουν ως όριο συμμετεχόντων τα 50 άτομα.

1ος κύκλος (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2021):
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

Έχει ως αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος οι οποίες, αντίθετα με την κοινή αντίληψη, μπορούν και πρέπει να διδάσκονται καθώς είναι, εξ ορισμού, η διαδικασία που οδηγεί σε συμφωνία και την συναινετική επίλυση των διαφορών και συγκρούσεων, όταν αυτή είναι εφικτή. Οι διαπραγματεύσεις είναι η πρώτη μέθοδος επίλυσης διαφορών και συγκρούσεων η οποία πρέπει να εξεταστεί, πολλώ μάλλον σε περιβάλλοντα στα οποία η σχέση μεταξύ των πλευρών είναι σημαντική, όπως, φυσικά, στην οικογένεια.

  • Πέμπτη 6μμ – 8μμ: 07/10, 14/10, 21/10, 04/11, 11/11, 18/11, 25/11, 02/12

2ος κύκλος (Ιανουάριος – Μάρτιος 2022):
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ

Έχει ως αντικείμενο τη διαχείριση σύγκρουσης εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος. Αντίθετα με την κοινή αντίληψη, η σύγκρουση δεν είναι αμιγώς αρνητική είναι αμφίσημη. Συνεπώς, η ορθή της διαχείριση περιλαμβάνει τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της σύγκρουσης και την αξιοποίηση των θετικών της επιπτώσεων, αρχής γενομένης από τη διάγνωση της αυθεντικότητας της σύγκρουσης, τη πρόληψη, επίλυση ή περιορισμό της σύγκρουσης, όπου απαιτείται. Ειδική έμφαση θα δοθεί, πέραν της πρόληψης, στις μεθόδους επίλυσης σύγκρουσης είτε συναινετικά (διαμεσολάβηση) είτε αποφαντικά, ώστε να διαταραχθεί στο ελάχιστο δυνατό η σχέση των εμπλεκομένων (ενίοτε και να βελτιωθεί), πολλώ μάλλον στο οικογενειακό περιβάλλον.

  • Πέμπτη 6μμ – 8μμ: 13/1, 20/1, 27/1, 30/2, 10/2, 17/2, 24/2, 03/3

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Γραφείο Τύπου Τηλ.11040
SmileAcademy@hamogelo.gr

Visits: 33

Leave a Reply