ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2021

Χρυσό Βραβείο για την εφαρμογή Missing Alert App που σχεδίασε η COSMOTE για λογαριασμό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Impact BITE Awards 2021

Τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Markou Wine Museum, η δέκατη επετειακή τελετή απονομής των Impact BITE Awards 2021, του πιο σημαντικού θεσμού επιβράβευσης της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα που διοργανώνεται από την Boussias, υπό την αιγίδα του ΣΕΠΕ και με την τιμητική υποστήριξη του εργαστηρίου ELTRUN του ΟΠΑ.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή, την οποία παρακολούθησαν 300 στελέχη της αγοράς και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω live streaming, βραβεύθηκαν και φέτος τα κορυφαία έργα πληροφορικής και οι δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που ξεχώρισαν τη χρονιά που μας πέρασε.

Σημαντική διάκριση στην κατηγορία Κοινωνική Προσφορά με το Χρυσό Βραβείο απονεμήθηκε στην Cosmote και στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το «έργο» Μissing Alert App (προηγμένη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που συμβάλει στον ταχύτερο εντοπισμό αγνοουμένων).

Σχετικά με την εφαρμογή Missing Alert App:

Η ιδέα του Missing Alert App ξεκίνησε από το Hackathon, τον εσωτερικό διαγωνισμό καινοτομίας της COSMOTE, από μία ομάδα νέων ανθρώπων, που είχαν οι ίδιοι βίωμα εξαφάνισης στην οικογένειά τους. Η εταιρεία ανέλαβε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του App, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε θέματα εξαφανίσεων.

Την εφαρμογή διαχειρίζεται αποκλειστικά η εξειδικευμένη ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία διοχετεύει τις πληροφορίες των χρηστών στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς και σε άλλους θεσμικούς συναρμόδιους φορείς για τη διαχείριση κάθε περιστατικού εξαφάνισης στην Ελλάδα.

Κατεβάζοντας το app στο κινητό τους οι χρήστες μπορούν:

●  Να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τις τρέχουσες εξαφανίσεις παιδιών και ενηλίκων καθώς και για την εξέλιξή τους.

●  Να βοηθούν το έργο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρέχοντας πληροφορίες για κάποια υπόθεση, όπου και αν βρίσκονται ανά πάσα στιγμή, μέσω chat ή τηλεφώνου.

●  Nα κάνουν αναζήτηση περιστατικών εξαφάνισης βάσει διαφορετικών κριτηρίων (πχ. ημερομηνία εξαφάνισης).

●  Να κοινοποιούν περιστατικά εξαφάνισης, μέσω των προσωπικών τους social media, κινητοποιώντας με αυτόν τον τρόπο και άλλους εθελοντές.

●  Να προστατεύουν οικεία τους πρόσωπα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης (π.χ. λόγω άνοιας, νοητικής στέρησης), δηλώνοντας προληπτικά τα στοιχεία τους – μέσω του app – ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία αναγγελίας εξαφάνισης και έναρξης της έρευνας, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Για Google Play κατεβάστε εδώ

Για Αpp Store κατεβάστε εδώ

Ενημερωτικό βίντεο σχετικά με την εφαρμογή Missing Alert App μπορείτε να δείτε εδώ

Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Γραφείο Τύπου Τηλ.11040

press@hamogelo.gr

Visits: 35

Leave a Reply