Ελληνικά

Νέα Κυψέλη

🪴 girls 🪴

ℹ️:

Γειαα σας!!♡

Εδώ θα κάνουμε πάρα πολύ ωραία και διαφορετικά πράγματα🪴Θα κάνουμε διαγωνισμός, Special διαγωνισμούς, προτάσεις για βιβλία και ταινίες,και θα είμαστε μια αγαπημένη ομάδα!🪴

Δημιουργία κυψέλης:25/5/2023

Υπεύθυνη κυψέλης: Μαρία🪴

Πρώτη ανάρτηση:

♡ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ♡

 

Από εδώ και πέρα κάθε Τρίτη και Πέμπτη ανεβαίνουν στη κυψέλη μας βίντεο, προτάσεις για βιβλία, ιδέες για κατασκευές κ.π.α. σε μια ανάρτηση μου.

 

Αυτά από εμένα!!

 

🪴 Η υπεύθυνη 🪴

 

Please 🙏 join

Θέλουμε μέλη 🥺

https://e-me.edu.gr/groups/485959776 Συνέχεια ανάγνωσης

(Χωρίς τίτλο)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ

Υλικά για 50 τεμάχια

 

•     1 νεροπότηρο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

•     1 νεροπότηρο αραβοσιτέλαιο

•     1 νεροπότηρο ζάχαρη

•     1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

•     ξύσμα από 1 πορτοκάλι

 

•     700 - 750 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ᾿ ένα λεκανάκι, ρίχνουμε τη ζάχαρη με το λάδι και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν, περίπου για 5'.

Κατόπιν, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, και προσθέτουμε το ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το χυμό πορτοκαλιού και μισό από το αλεύρι μας., συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο - λίγο (μπορεί να μην το πάρει όλο), ανακατεύοντας με το χέρι μας, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, που να κολλάει ελαφρά στα χέρια.

Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» και να σφίξει, στο ψυγείο, για μισή με 1 ώρα.

Πλάθουμε στρογγυλά ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε τα κουλούρια μας και τα αραδιάζουμε σε λαδωμένες ή βουτυρωμένες λαμαρίνες ή στρωμένες με λαδόκολλα.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C ή στους 170°C στον αέρα, για 15' - 20' περίπου, ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

 

a509171