English

(No title)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ

Υλικά για 50 τεμάχια

 

•     1 νεροπότηρο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

•     1 νεροπότηρο αραβοσιτέλαιο

•     1 νεροπότηρο ζάχαρη

•     1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

•     ξύσμα από 1 πορτοκάλι

 

•     700 - 750 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ᾿ ένα λεκανάκι, ρίχνουμε τη ζάχαρη με το λάδι και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν, περίπου για 5'.

Κατόπιν, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, και προσθέτουμε το ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το χυμό πορτοκαλιού και μισό από το αλεύρι μας., συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο - λίγο (μπορεί να μην το πάρει όλο), ανακατεύοντας με το χέρι μας, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, που να κολλάει ελαφρά στα χέρια.

Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» και να σφίξει, στο ψυγείο, για μισή με 1 ώρα.

Πλάθουμε στρογγυλά ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε τα κουλούρια μας και τα αραδιάζουμε σε λαδωμένες ή βουτυρωμένες λαμαρίνες ή στρωμένες με λαδόκολλα.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C ή στους 170°C στον αέρα, για 15' - 20' περίπου, ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

 

a509171

Leave a Reply